Tortas gaunasi labai purus, minkštas ir kvapnus. Jį lengva paruošti, net nereikia naudoti maišytuvo.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– kiaušiniai, 2 vnt;
– žiupsnelis druskos;
– vanilė pagal skonį;
– cukrus, 100 g;
– kefyras, jogurtas, grietinė, 130 g;
– sviestas arba augalinis aliejus, 70 g;
– miltai, apie 230 g;
– apelsino žievelė ir uogos, neprivaloma.
Norėdami paruošti trupinius :
– miltai, 60 g;
– sviestas, 40 g;
– cukrus, 40 g;
– žiupsnelis druskos.
Virimo procesas
Visi produktai turi būti kambario temperatūros.
Kiaušinius sumaišykite su druska ir cukrumi, vanile. Jei norite, įdėkite apelsino žievelės. Išmaišykite šluotele iki vientisos masės.
Supilkite kefyrą (grietinę arba jogurtą), augalinį aliejų arba sviestą, minkykite.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, persijoti ir porcijomis suberti į tešlą ir kaskart gerai išminkyti.
Patarimas : galite įdėti šaldytų uogų su krakmolu (1 a.š.). Galima kepti ir porcijinėse formelėse. Jei norite, sutrupinkite ir pabarstykite ant tešlos viršaus. Plutelė bus labai aromatinga ir skani, traški.
Formą padengiame pergamentu ir pilame tešlą arba pilame į silikoninę torto formą.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių 30–35 minutes. Torto pasirengimą patikrinkite pagaliuku.