Košė laikoma viena iš sveikiausių pusryčių rūšių pasaulyje. Faktas yra tas, kad košėje yra reikiamas kiekis naudingų komponentų, kurie suteikia žmogui energijos visai dienai.
Taip pat košė gerina virškinimą ir padeda atsikratyti ligų. Daugelis žmonių košes vartoja norėdami numesti svorio.
Tačiau visos naudingos savybės galioja tik ilgai virtoms košėms. Greitai paruošiami grūdai, atvirkščiai, kenkia organizmui.
Mes jums pasakysime, kaip išvirti skanią ryžių košę.
Ryžių košės ingredientai:
apvalių grūdų ryžiai – 200 ml;
pienas – 800 ml;
druska – ½ šaukštelio;
cukrus – 3 šaukšteliai.
Ryžių košės ruošimas:
Ryžius reikia gerai nuplauti puode ir pašalinti patamsėjusius grūdelius. Į nuplautus ryžius supilkite pieną ir užvirkite ant vidutinės ugnies.
Jei košę ruošiate iš anksto, tuomet reikėtų įpilti litrą pieno. Ryžiams išvirus sumažinkite ugnį iki minimumo ir įberkite druskos.
Į ryžius supilkite cukrų ir išmaišykite. Virkite košę uždengę 25 minutes. Nepamirškite košės periodiškai pamaišyti.
Išvirus galima į košę įpilti sviesto ir po dangčiu leisti ryžiuose ištirpti 5 minutes. Pasirodo, puiki košė, kuri nėra nei skysta, nei tiršta.