Duonos užtepėlės Europoje išpopuliarėjo dėl jų naudojimo paprastumo. Tai yra, tereikia užtepėlę užtepti ant duonos ir gauti paruoštus greitus pusryčius. Bet ką galite naudoti, kad padarytumėte naudingą užtepėlę?
Tunas yra jūrinė žuvis, kuri yra daugelio naudingų medžiagų šaltinis. Omega-3 riebalų rūgštys padeda sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje, gerina širdies ir kraujagyslių veiklą, taip pat padeda stiprinti nervų sistemą.
B grupės vitaminai būtini normaliai medžiagų apykaitai, nervų sistemos veiklai ir kraujodarai.
Tunuose taip pat yra baltymų, kurie yra organizmo ląstelių statybinė medžiaga. Be to, tunas yra mažai kaloringas, todėl jis naudingas žmonėms, stebintiems savo svorį.
Virtuvėje sukurkime paprastą, greitą tuno užtepėlę
Ingridientai:
konservuotas tunas - 100 g;
virtas kiaušinis - 2 vnt .;
žalias svogūnas - krūva;
švieži agurkai - vnt.;
grietinėlės sūris - 2 šaukštai;
džiovinta duona - 5 vnt.
Norėdami paruošti tuno užtepėlę:
Išvirtus kiaušinius sutarkuokite stambia tarka ir sumaišykite su konservuotu tunu. Smulkiai supjaustykite žalią svogūną, o agurką supjaustykite mažais kubeliais.
Į kiaušinių ir tuno mišinį suberkite agurką ir svogūną ir suberkite grietinėlės sūrį. Sumaišykite visus ingredientus ir užtepkite ant skrudintos duonos.