Daugelis žmonių kalba apie tai, kaip svarbu šventiniam stalui paruošti daug salotų ir užkandžių. Bet tai nereiškia, kad turėtume visiškai pamiršti pagrindinį patiekalą. Tai reikšmingas svečias bet kurioje šventėje. Salotos gali tik užmušti apetitą, o mėsos patiekalai su garnyru jį visiškai panaikina.
Kyla klausimas – kokį pagrindinį patiekalą ruošti šventei? Internetas pilnas įvairių receptų. Jei prieš šventes nenorite ilgai stovėti prie viryklės, tuomet turėtumėte naudoti paprastus gaminimo būdus. Pavyzdžiui, vištieną su ryžiais galite pasigaminti specialiame kepimo maišelyje. Ši vištiena pasirodo sultinga ir pateikiama su garnyru.
Keptos vištienos ir ryžių ingredientai:
Ryžiai – 400 g;
Vanduo – 600 ml;
Vištienos šlaunelė – 800 g;
Morkos – 2 vnt.;
Svogūnai – 1 vnt.;
Česnakai – 5 skiltelės;
Augalinis aliejus – 3 šaukštai;
Prieskoniai plovui – 2 šaukštai. l.;
Saldžioji paprika – 1 šaukštelis;
Druska – ½ šaukštelio.
Keptos vištienos ir ryžių paruošimas:
Ryžius keletą kartų gerai nuplaukite vandenyje. Vištienos šlauneles sumaišykite su paprika ir augaliniu aliejumi ir palikite marinuotis 30 minučių.
Morkas supjaustykite mažais kubeliais, o svogūną padalinkite į 4 dalis. Įdėkite morkas į kepimo rankovę, suberkite ryžius ir prieskonius plovui. Ant ryžių sudėkite svogūną, česnaką ir druską.
Į ryžių rankovę supilkite vandenį, suberkite vištienos šlauneles ir česnaką.
Uždarykite rankovę ir kepkite indą 180 laipsnių temperatūroje 1 valandą 10 minučių.
Nupjaukite rankovę ir išimkite virtus ryžius bei vištienos šlauneles. Receptas paprastas ir nereikalauja ilgai stovėti prie viryklės.