Skanesnis už bet kokius pyragus. Minkštų kopūstų blynų receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Bliniai kartu su kepaliuku laikomi rusiškos virtuvės klasika. Nepaisant to, kad juos kepame per didžiąją Maslenicos šventę, blynai atsirado daug anksčiau. Manoma, kad jie išgarsėjo, kai žmonės pradėjo aktyviai kepti plonus plokščius blynų formos pyragus. Siūlome pasigaminti kopūstinių blynų!

Ingredientai blynams:

Kopūstai – 500 gr.;
Kiaušiniai – 2 vnt.;
Druska – 1 šaukštelis;
Cukrus – 1 šaukštelis;
Džiovinti česnakai – ½ šaukštelio;
Pienas – 500 ml;
Miltai – 200 gr.;
Mielės – 6 g;
Augalinis aliejus;
Sviestas – blynams tepti.
Blynų ruošimas:

Kopūstą supjaustykite vidutiniais gabalėliais, kad tilptų į smulkintuvo dubenį, ir sudėkite į indą. Jei neturite smulkintuvo, galite naudoti panardinamą trintuvą.

Kopūstus sumalkite iki tyrės, mažomis porcijomis pildami pieną.

Įdėkite tyrę į lėkštę. Įpilkite druskos, kiaušinių ir džiovintų česnakų.

Maišykite pildami šiltą pieną. Svarbu, kad pienas nebūtų karštas ar šaltas, kad mielės galėtų fermentuotis.

Į gautą masę suberkite persijotus miltus ir išmaišykite. Suberkite sausas momentines mieles ir išmaišykite iki vientisos masės. Uždenkite dubenį maistine plėvele. Padėkite į šiltą vietą 30-40 minučių.

Ant stiprios ugnies įkaitinkite keptuvę, išteptą augaliniu aliejumi. Kai aliejus įkaista, sumažinkite iki minimumo.

Svarbu, kad prieš kiekvieną blyną išteptumėte keptuvę riebalais, nes į tešlą nebuvo pilama aliejaus.

Supilkite tešlą į keptuvės vidurį, padarydami mažo skersmens blyną, kitaip apvertus mūsų tanki tešla gali plyšti.

Patikrinkite, ar blyno dugnas apskrus, ir apverskite. Paruoškite antroje pusėje ir padėkite ant lėkštės, aptepdami lydytu sviestu.

Blynai paruošti. Gero apetito!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.