Skanesnis už bet kokį pyragą. Pyragas keptuvėje, kurį gaminu visoms šventėms

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Pyragai daugeliui virėjų tapo atsipalaidavimo būdu. Panašu, kad tokią funkciją kepimas gali atlikti tik vienu atveju – kai esame vieni iš jų. Tiesą sakant, taip nėra, nes pyragų ir bandelių gaminimas gali tapti meditacijos ir atsipalaidavimo būdu.

Anglų mokslininkai atliko keletą eksperimentų su kepimu. Jie pakvietė šefus gaminti tai, kas jiems asocijuojasi su šeima, mėgstama veikla ir komfortu. 60% žmonių pradėjo minkyti tešlą. Vieni kepė pyragus, kas duoną gamino pagal mamos receptą, kiti kepė gražias bandeles.

Verta atkreipti dėmesį į šį meditacijos metodą ir taip pat paruošti kvapnų riešutų pyragą.

Pekano pyrago tešlos ingredientai:

Miltai – 300 g;
Cukrus – 130 g;
Kiaušiniai – 3 vnt.;
Grietinė – 3 šaukštai;
Augalinis aliejus – 100 ml;
Pienas – 80 ml;
vanilinis cukrus – 10 g;
Kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
Soda – 0,5 šaukštelio.
Užpildo ingredientai:

Datulės – 100 g;
Graikiniai riešutai – 70 g;
Medus – 2 šaukštai. l.
Pekano pyrago paruošimas:

Į dubenį su kiaušiniais supilkite vanilę ir klasikinį cukrų, plakite mikseriu iki baltų putų. Į putas supilkite augalinį aliejų ir toliau plakite.

Į mišinį supilkite grietinę, plakite iki vientisos masės. Į mišinį supilkite pieną, suberkite pusę visų miltų, suberkite kepimo miltelius. Užminkykite tirštą tešlą, į kurią suberkite likusius miltus.

Sodą užgesiname citrinos sultimis, supilame į tešlą ir toliau minkome.

Norėdami paruošti įdarą, iš datulių išimkite kauliukus ir blenderio dubenyje sumaišykite su riešutais ir medumi. Suplakite ingredientus iki vientisos masės.

Iškirpkite pergamento apskritimą, kurio skersmuo lygus keptuvės dugnui. Ant silpnos ugnies supilkite ½ tešlos į keptuvę.

Ant tešlos viršaus dėkite įdarą.

Uždenkite įdarą antrąja tešlos dalimi.

Ant pyrago viršaus uždėkite pergamentinį popierių ir uždenkite dangčiu. Kepkite pyragą 35–40 minučių, tada apverskite viršų į keptuvės apačią.

Kepkite pyragą uždengtą dar 15 minučių.

Rezultatas – paprastas arbatos pyragas keptuvėje.

Šis saldus, aromatingas pyragas gali paįvairinti jūsų mitybą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.