Šio recepto dėka gausite labai minkštą ir skanią tešlą, universalią, derinamą su įvairiais įdarais. Aš gaminau su malta mėsa, bet galite pabandyti su dešrelėmis arba kumpiu ir sūriu.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
šiltas vanduo, 250 ml;
miltai, 350 g;
druskos, 1 šaukštelis;
grietinės, 2 šaukštai;
kepimo miltelių, 1,5 arb.
Norėdami paruošti įdarą, jums reikės :
svogūnas, 1 vnt;
malta mėsa, 350 g;
virti ryžiai, 100 g;
druska, prieskoniai, žolelės.
Virimo procesas
Svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite, kol pusiau iškeps.
Suberkite faršą, sumaišykite su svogūnu, druska, pipirais, pagal skonį pabarstykite įvairiais prieskoniais ir kepkite, kol iškeps. Pabaigoje galite pridėti česnako ir žolelių pagal skonį. Leiskite atvėsti.
Išvirkite ryžius ir atvėsinkite.
Grietinę praskiedžiame šiltu vandeniu ir įberiame druskos.
Suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius ir minkykite vientisą ir minkštą tešlą.
Uždenkite tešlą ir palikite 15 minučių.
Ryžius sumaišykite su malta mėsa.
Tešlą padalinkite į dalis, susukite į rutuliukus ir uždenkite, kad neišdžiūtų.
Kiekvieną bandelę iškočiokite į ploną plokščią pyragą, ant kraštelio dėkite įdaro ir suvyniokite vyniotinį, užkišdami kraštus, kad vamzdelis būtų sandarus ir neištekėtų įdaras.
Kepkite pyragus keptuvėje augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos iš visų pusių.
Sotūs, apetitą keliantys ir labai minkšti pyragėliai, kaip matote, paruošiami paprastai ir greitai, nereikia ilgai suktis su tešla.