Šiuos kotletus valgome tiesiai iš keptuvės: yra nedidelė gudrybė, dėl kurios jie visada būna sultingi

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kai gaminu kotletus pagal šį receptą, neturiu laiko dengti stalo – jie išskrenda tiesiai iš keptuvės. Yra maža gudrybė, dėl kurios kotletai visada būna sultingi. Apie tai papasakosiu gaminimo metu. Jiems galite naudoti bet kokį faršą, skanu bus bet kokiu atveju. Paruoškite lengvai ir greitai. Aš tau sakau:

Norėdami pradėti, nupjaukite baltos duonos „trupinius“ iš visų pusių. Neišmeskite likučių; jie gali būti naudojami krekeriams gaminti. Trupinius perkeliame į gilų dubenį ir užpilame pienu.

Kol duona mirksta, paruoškite svogūnus. Skaičiuojame apie 500 gramų faršo 100 gramų svogūno. Galima smulkiai pjaustyti, bet aš sutrinsiu blenderiu, nes… Mano vaikas nevalgo svogūnų ir net nepastebi, kai susmulkina).

Be svogūno, į maišytuvą įpilkite 2-3 skilteles česnako, kad gautumėte skonį.

Duoną šiek tiek paspausti, kad neliktų per daug skysčio ir perpilti į blenderį. Sutrinkite iki pastos.

Toliau į maltą mėsą (aš naudojau vištieną) sudėkite blenderio turinį, šaukštą grietinės (riebumo procentas nesvarbu), įmuškite vieną kiaušinį, pagal skonį druskos ir pipirų. Jei norite, galite pridėti mėgstamų prieskonių. Kruopščiai išmaišykite. Konsistencija bus skystoka – neišsigąskite, viskas taip, kaip turi būti.

Šiame etape reikia įdėti tą patį ingredientą, kuris suteikia sultingumo – šaldyto sviesto . Sutarkuokite stambia tarka, suberkite į likusius produktus ir gerai išmaišykite.

Kol keptuvėje kaista aliejus, formuojame kotletus. Norėdami tai padaryti, į delną dėkite apie šaukštą maltos mėsos, viršų ir visas puses pabarstykite džiūvėsėliais ir kaip įprastai formuokite kotletus.

Priminsiu, kad faršas yra šiek tiek skystokas – toks ir turi būti.

Suformuotus kotletus dėkite į keptuvę. Kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos (aš nenaudoju didelės ugnies, kad spėtų iškepti viduje). Neuždengiu dangčiu ir kepu iš kiekvienos pusės apie 4 minutes.

Gatavus kotletus dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad nuvarvėtų riebalų perteklius.

Tai skanūs kotletai, kuriuos gavome, labai skanūs!

Tik pažiūrėkite, kokie jie sultingi. Nepaisant to, kad faršas yra vištienos, kotletai yra švelnūs ir minkšti. Mano šeima juos labai mėgsta, todėl gaminu gana dažnai.

Produktai:
– malta vištiena – 500 g
– kiaušinis – 1 vnt.
– svogūnas – 1 vnt (100 g)
– česnakai – 2-3 gvazdikėliai
– baltos duonos trupiniai – 100 g (+ pienas)
– grietinė – 1 valgomasis šaukštas.
– sviestas (šaldytas) – 50 g
– druska, pipirai – pagal skonį
– džiūvėsėliai

Patiko? Pasidalink! Ačiū.