Tikriausiai daugelis galvoja, kad bulviniai blynai yra grynai baltarusiškas patiekalas. Tikriausiai kažkas net tiki, kad bulviniai blynai buvo ruošiami nuo 10-12 a. Tačiau tais laikais niekas nežinojo apie bulves – pagrindinį bulvinių blynų atributą. Petras Didysis bulves į mūsų šalį atvežė XVII a.
Tai reiškia, kad bulviniai blynai nėra itin senovinis patiekalas ant mūsų aukštuomenės stalų. Jis atkeliavo pas mus iš Vokietijos. Bulviniai blynai pradėti ruošti tik XIX a. Tada buvo ne tik bulvinių, bet ir cukinijų blynų receptai. Mes jums pasakysime apie jų paruošimo būdą.
Ingredientai cukinijų blynams:
cukinijos - 700 g;
druska - ½ šaukštelio;
ryžiai - 200 g;
svogūnai - vnt.;
saldieji pipirai - vnt.;
saldi paprika - ⅓ šaukštelis;
majonezas - 2 šaukštai. l.;
morkos - vnt.;
petražolės - krūva;
kiaušiniai - 2 vnt .;
miltai - 2 šaukštai. l.
Skvošinių blynų ruošimas:
Nuimkite cukinijų stiebus ir sutarkuokite ant stambios trintuvės. Cukinijų masę pasūdykite ir palikite 10 min.
Ryžius sudėkite į puodą su vandeniu ir virkite 10 minučių.
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite keptuvėje augaliniame aliejuje, kol suminkštės. Saldžiąją papriką nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais.
Suberkite pipirus į svogūną ir kartu pakepinkite 6–7 minutes ant vidutinės ugnies, uždengę dangtį. Toliau supilkite daržovių mišinį į ryžius, sumaišykite su majonezu, pabarstykite druska ir rūkyta paprika.
Iš moliūgų mišinio išspauskite skysčio perteklių. Smulkiai sutarkuokite morkas ir sudėkite į dubenį su cukinijų mišiniu. Susmulkinkite petražoles, suberkite į morkas ir cukinijas kartu su kiaušiniais ir išmaišykite.
Į mišinį suberkite miltus, užminkykite tešlą bulviniams blynams.
Šaukštą cukinijų mišinio dėkite į keptuvę su augaliniu aliejumi ir suformuokite nedidelius plokščius paplotėlius.
Iš ryžių mišinio suformuokite rutuliukus ir dėkite ant cukinijų paplotėlių. Uždenkite ryžių rutulį cukinijų mišiniu.
Po dangčiu kepkite bulvinius blynus su įdaru po 7-8 minutes iš kiekvienos pusės.
Šiuos blynus rekomenduojame patiekti su grietine ir žolelėmis. Šis patiekalas tinka pasninkui ir vegetarams, jei iš kompozicijos neįtraukiate kiaušinių.