Šis užkandis valgomas visame pasaulyje. Cukinijos skanesnės už mėsą: paprastas ir nebrangus receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Patiekalai iš cukinijų vertinami visame pasaulyje. Be to, ši daržovė yra tokia universali, kad ją galima virti, kepti, kepti ir net marinuoti. Štai kodėl cukinijų kepimo būdų yra labai daug.

Paprastai ši daržovė puikiai dera su kitomis daržovėmis, mėsa ir paukštiena. Prie žuvies galite patiekti net cukinijų garnyrą. Svarbiausia, kad ingredientai būtų tinkamai sujungti.

Verta pakalbėti apie tai, kaip iš cukinijų galite pasigaminti užkandį suktinukų pavidalu.

Ingredientai cukinijų suktinukams:

Cukinijos - 2 vnt.;
Druska - ½ šaukštelio;
Kietasis sūris - 100 g;
Majonezas - 3 šaukštai. l.;
Česnakai - 3 gvazdikėliai;
Malti juodieji pipirai - žiupsnelis;
Kiaušiniai - 3 vnt.;
Miltai - 250 g;
Pomidoras - 1 vnt.

Cukinijų suktinukų paruošimas:

Nuimkite cukinijų stiebus ir išilgai supjaustykite plonais, maždaug 2-3 mm storio griežinėliais. Lėkštes pasūdykite ir palikite 10 minučių.

Šiuo metu smulkia tarka sutarkuokite sūrį ir česnako skilteles. Į sūrio mišinį galite susmulkinti petražoles ir krapus. Sūrio mišinį pabarstykite maltais juodaisiais pipirais, pagardinkite majonezu ir gerai išmaišykite.

Nuo cukinijų nupilkite vandens perteklių, o lėkštes pamirkykite miltuose. Tada cukinijų plokštes apvoliojame išplaktuose kiaušiniuose ir vėl į miltus.

Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite cukinijų plokštes tešloje iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Pomidorą supjaustykite mažais kubeliais. Ant kiekvienos lėkštės galo dedame sūrio mišinį, kelis pomidorų kubelius, įdarą susukame į vyniotinį.

Šis užkandis pasirodo labai paprastas ir ekonomiškas. Vietoj pomidorų galite dėti kitų daržovių, pavyzdžiui, agurkų ar net raudonos žuvies.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.