Klasikinė lazanija ruošiama iš specialių lėkščių, savo sudėtimi panašių į makaronus. Lazanijos receptas pirmą kartą pasirodė 13 amžiuje Neapolyje. Šis patiekalas pradėjo aktyviai plisti visame pasaulyje. Tačiau daugumoje Europos šalių lazanija pakeitė pavadinimą. Pavyzdžiui, mums labiau įprasta vadinti makaronus ar troškinį.
Vietoj makaronų sluoksnių lazanijoje buvo naudojama tešla. Daugelis žmonių tešlą keitė kitais sluoksniais, pavyzdžiui, bulvių.
Mes jums pasakysime, kaip pasigaminti lazaniją su bulvių sluoksniais.
Ingredientai bulvių lazanijai:
bulvės – 8 vnt .;
sviestas – 20 g;
druska – 2 šaukšteliai;
pienas – 200 ml;
malti juodieji pipirai – šaukštelis;
vištienos filė – 700 g;
svogūnai – 2 vnt.;
pomidorų pasta – šaukštelis;
pomidorai – 3 vnt.
Bulvių lazanijos paruošimas:
Nuskustas bulves išvirkite, kol suminkštės. Svogūną ir vištienos filė perkiškite per mėsmalę, keptuvėje ištirpinkite sviestą.
Svogūną ir mėsą sudėkite į keptuvę su lydytu sviestu ir pakepinkite. Šiuo metu nuluptus pomidorus reikia susmulkinti ant rupios trintuvės.
Į keptą faršą suberkite pomidorų pastą, pomidorų tyrę, ½ arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų ir šaukštą druskos. Sumaišykite ingredientus ir troškinkite, kol skystis išgaruos.
Į karštas bulves įpilkite sviesto ir sutrinkite iki tyrės. Į tyrę supilkite pieną, įberkite maltų juodųjų pipirų ir druskos, išmaišykite.
Kepimo indą ištepkite augaliniu aliejumi, ant dugno padėkite ½ tyrės ir paskirstykite ant paviršiaus. Ant tyrės sluoksnio dėkite keptą faršą, taip pat dalį.
Panašiai elkitės su antruoju tyrės ir maltos mėsos sluoksniu. Lazaniją kepkite 200 laipsnių temperatūroje 20 minučių.
Po pagrindinio kepimo etapo sūrį galima stambiai sutarkuoti ir ant viršaus suformuoti kepurėlę. Iš naujo kepkite lazaniją, kol sūris išsilydys.