Šis močiutės receptas visus sužavėjo – tai tikrai pati skaniausia vištiena, kokią tik esu ragavęs. Mėsa pasirodo nepaprastai sultinga ir švelni, su subtiliu prieskonių aromatu, kuris persmelkia kiekvieną kąsnį. Močiutė visada mokėjo gaminti taip, kad paprastas patiekalas virstų tikru kulinariniu šedevru.
Šis receptas mūsų šeimoje buvo perduodamas iš kartos į kartą, ir kiekvieną kartą jį gamindama prisimenu šiltas šeimos vakarienes ir močiutės rūpestį.
Ingredientai:
3 vištienos krūtinėlės
druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
2 dantys česnako
2 valg. l. alyvos
Degalų papildymas:
2 valg. l. sviesto
3 dantys česnako
1 svogūnas
170 ml vištienos sultinio arba šilto vandens
170 ml riebios grietinėlės
sauja petražolių
0,5 citrinos sulčių
1-2 arb. muskato riešutas
druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
Paruošimas:
Vištienos gumulėlių viduryje darau įpjovas. Pabarstykite druska, pipirais ir gerai įtrinkite.
Keptuvėje įkaitinu aliejų, išdėlioju 2 česnako galvutes, kurias prieš tai šiek tiek nuspaudžiau peiliu. Išdėliokite mėsą ir kepkite iš abiejų pusių iki auksinės spalvos. Tada atvėsinu lėkštėje.
Svieste pakepinu smulkiai pjaustytas česnako skilteles. Sudedu smulkiai supjaustytą svogūną. Įpilkite vištienos sultinio arba šilto vandens ir grietinėlės.
Susmulkinu petražoles, užpilu citrinos sultimis ir suberiu muskato riešutą, išmaišau. Taip pat druskos ir pipirų pagal skonį.
Dabar supilu mėsą į padažą ir supilu sultis, kurias mėsa įleido. Uždenkite dangčiu ir troškinkite 15 minučių.
Skanu su bet kokiu garnyru! Gero apetito!