Šis desertas patiks visai šeimai – nerealus obuolių pyragas!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Naudokite praėjusių metų likusius obuolius arba pirkite šį vaisių naują. Tai sveikas ingredientas, skirtas pridėti prie šio saldaus jogurto sumuštinio.

Jei ruošiatės namuose iškepti ką nors gero iš obuolių, bet neįsivaizduojate, kas tai galėtų būti, pasižiūrėkite į paprastą jogurtinį sumuštinį. Jis tinka pusryčiams, prie kavos ar arbatos, taip pat gali pasisotinti. Be to, jis praverčia, kai namuose turite perteklinį praėjusio sezono obuolių, kuriuos reikia sunaudoti, arba atėjus netikėtam svečiui.

Reikalingi ingredientai

  • 230 gramų paprastų miltų
  • 150 gramų cukraus
  • 125 gramai baltojo jogurto
  • 70 ml aliejaus
  • 3 kiaušiniai
  • 1 maišelis vanilinio cukraus
  • 1 maišelis kepimo miltelių
  • 1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių
  • 2 obuoliai
  • cukraus pagal poreikį
  • sviesto pagal poreikį

Jogurto sumuštinio su obuoliais ruošimas

Prieš pradėdami ruošti šį receptą, pirmiausia paruoškite visus ingredientus, kad vėliau nereikėtų nieko ieškoti. Tada susiraskite gilų dubenį ir pradėkite į jį dėti ingredientus po vieną. Pradėkite nuo kiaušinių, pabarstykite cukrumi ir vieną maišelį vanilinio cukraus. Jei nenorite jo naudoti, įlašinkite kelis lašus vanilės kvapiosios medžiagos. Dabar visus ingredientus reikia sumaišyti dubenyje šluotele ir maišyti, kol cukrus visiškai ištirps.

Tada supilkite baltąjį jogurtą su saulėgrąžų aliejumi ir vėl išmaišykite. Paimkite į rankas šaukštą ir į paruoštą tešlą įpilkite 1 šaukštą citrinos sulčių, tada per sietelį persijokite paprastus miltus ir kepimo miltelius . Dabar visus tešlai skirtus ingredientus turėtumėte sudėti į dubenį ir tešlą viską gerai išmaišyti. Turėtumėte gauti lygią ir skystą tešlą.

Apdorokite vaisius į sumuštinį

Receptui reikės dviejų didelių arba 3 mažų obuolių. Tinkamai nuplaukite ir perpjaukite per pusę. Išpjaukite šerdis ir iš jų kotelius . Galite palikti odeles arba nulupti. Galimi abu variantai ir tai nieko nepakenks recepte. Galiausiai galite tiesiog supjaustyti obuolių puseles plonais griežinėliais.

Paruoškite kepimo indą

Kadangi jums reikės kepimo skardos, galite naudoti ir vyskupo sumuštinių keptuvę. Įtrinkite jį aliejumi arba sviestu ir pabarstykite paprastais miltais. Tada supilkite tešlą į taip paruoštą formą ir išlyginkite viršutinę dalį, kad tešla tolygiai pasiskirstytų. Ant viršaus sudėkite skirtingus obuolius. Galiausiai pabarstykite juos vienu šaukštu granuliuoto cukraus ir visą paviršių įdėkite kelis gabalėlius sviesto.

Įkaitinkite orkaitę iki 170°C ir kai pasieks norimą temperatūrą, įdėkite šį patiekalą į vidų ir kepkite 45 minutes. Praėjus šiam laikui, mediniu iešmeliu keliose vietose patikrinkite, ar tešla iškepusi . Jei jums atrodo, kad ant pagaliuko neliko tešlos gabalėlių, galite išimti formą su sumuštiniu ir leisti atvėsti. Atvėsusį supjaustykite porcijomis ir patiekite.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.