Šio recepto mane išmokė kaimynės močiutė. Neįtikėtinai skanūs ir paprasti pyragėliai

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Pyragai turi daug teigiamų aspektų, susijusių ne tik su jų valgymu.

Kaip sako meno terapeutė Julie Ohana, „pyragų kepimas taip pat turi gerą psichologinį poveikį žmogui“. Faktas yra tas, kad daugelis žmonių mėgsta žiūrėti, kaip tešla kyla ir bandelės kepa orkaitėje. Šis raminamasis poveikis turi gydomąjį poveikį smegenims.

Be to, šviežių pyragėlių kvapas teigiamai veikia smegenų veiklą. Mokslininkai nustatė, kad kepinių kvapas bent jau skatina dopamino gamybą.

Todėl pyragus kepti sveika ir skanu. Sukurkime šią terapiją sūrio pyragėlių pavidalu savo virtuvėje.

Ingredientai sūrio pyragams:

pienas – 200 ml;
cukrus – šaukštelis;
sausos mielės – šaukštelis;
druska – šaukštelis;
miltai – 400 g;
augalinis aliejus – 20 ml;
sūris – 300 g;
kiaušiniai – vnt.
Sūrio pyragų ruošimas:

Į šiltą pieną supilkite granuliuotą cukrų, druską ir mieles, maišykite ingredientus, kol ištirps smėlio grūdeliai. Miltus persijokite į pieno mišinį, iš pradžių minkykite mentele, tada rankomis tešlą.

Į tešlą supilkite augalinį aliejų, toliau minkykite ir rinkite bandelę. Uždenkite bandelę celofanu ir palikite šiltai 20 minučių.

Sūrį sutarkuokite stambia tarka, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite. Bandelę dar kartą perminkykite ir padalinkite į 10 lygių dalių. Iš tešlos gumulėlių iškočiokite nedidelius plokščius paplotėlius.

Į kiekvieną tortiliją įdėkite po šaukštą sūrio įdaro ir sandariai uždarykite.

Sutepkite rankas vandeniu ir rankomis lengvai išlyginkite pyragėlius.

Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite pyragus iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Rezultatas – paprasti, greitai paruošiami sūrio pyragai. Tai geras pasirinkimas pusryčiams ar užkandžiams.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.