Pakalbėkime apie paprastą aromatinių cukraus sausainių gaminimo būdą.
Ingredientai sausainiams:
- kefyras – 140 ml;
- sūris – 250 g;
- sviestas – 120 g;
- vištienos trynys – 2 vnt .;
- cukrus – 80 g;
- vanilinis cukrus – 10 g;
- miltai – 340 g;
- kepimo milteliai – šaukštelis.
Sausainių ruošimas:
Ištirpinkite sviestą mikrobangų krosnelėje. Dubenyje sumaišykite vieną trynį, 40 gramų granuliuoto cukraus, kefyrą ir sviestą. Komponentus išplakite šluotele iki vientisos masės.
Į trynių masę dalimis supilkite miltus. Kartu su antrąja miltinio gaminio dalimi suberiame kepimo miltelius, suformuojame elastingą, nelipnią tešlą.
Į sūrį supilkite likusį cukrų ir vanilinį granuliuotą cukrų. Įdėkite trynį ir gerai išmaišykite.
Padalinkite tešlą į dvi lygias dalis. Kiekvieną koldūną iškočiokite į ne daugiau kaip 3 mm storio sluoksnį. Ant pyrago dedame sūrio įdarą, tolygiai paskirstome per visą paviršių. Sluoksnius susukame į ritinėlius ir skersai padalijame į 3 cm pločio dalis.

Uždenkite skardą kepimo popieriumi, išdėliokite sausainių ruošinius. Sausainius kepkite 180 laipsnių orkaitėje 20 minučių.

Nepamirškite pabaigoje sausainių apibarstyti cukraus pudra. Šį paprastą sūrio sausainį galite patiekti ant stalo.

Aš esu Kristina Muraliova – man rašymas yra būdas dalintis tuo, kas įdomu ir svarbu. Kuriu naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat lengvesnį turinį – maisto receptus bei horoskopus. Stengiuosi, kad kiekvienas lankytojas rastų ne tik naudingos informacijos, bet ir įkvėpimo ar pramogos kasdienai. Mano tikslas – paprastai ir aiškiai pateikti turinį, kuris praturtina ir sudomina.





