Šiek tiek sūrio ir kefyro. Puikūs sūrio sausainiai prie arbatos: liksite patenkinti

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Pakalbėkime apie paprastą aromatinių cukraus sausainių gaminimo būdą.

Ingredientai sausainiams:

  • kefyras – 140 ml;
  • sūris – 250 g;
  • sviestas – 120 g;
  • vištienos trynys – 2 vnt .;
  • cukrus – 80 g;
  • vanilinis cukrus – 10 g;
  • miltai – 340 g;
  • kepimo milteliai – šaukštelis.

Sausainių ruošimas:

Ištirpinkite sviestą mikrobangų krosnelėje. Dubenyje sumaišykite vieną trynį, 40 gramų granuliuoto cukraus, kefyrą ir sviestą. Komponentus išplakite šluotele iki vientisos masės.

Į trynių masę dalimis supilkite miltus. Kartu su antrąja miltinio gaminio dalimi suberiame kepimo miltelius, suformuojame elastingą, nelipnią tešlą.

Į sūrį supilkite likusį cukrų ir vanilinį granuliuotą cukrų. Įdėkite trynį ir gerai išmaišykite.

Padalinkite tešlą į dvi lygias dalis. Kiekvieną koldūną iškočiokite į ne daugiau kaip 3 mm storio sluoksnį. Ant pyrago dedame sūrio įdarą, tolygiai paskirstome per visą paviršių. Sluoksnius susukame į ritinėlius ir skersai padalijame į 3 cm pločio dalis.

Uždenkite skardą kepimo popieriumi, išdėliokite sausainių ruošinius. Sausainius kepkite 180 laipsnių orkaitėje 20 minučių.

Nepamirškite pabaigoje sausainių apibarstyti cukraus pudra. Šį paprastą sūrio sausainį galite patiekti ant stalo.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.