Pakalbėkime apie paprastą aromatinių cukraus sausainių gaminimo būdą.
Ingredientai sausainiams:
- kefyras – 140 ml;
- sūris – 250 g;
- sviestas – 120 g;
- vištienos trynys – 2 vnt .;
- cukrus – 80 g;
- vanilinis cukrus – 10 g;
- miltai – 340 g;
- kepimo milteliai – šaukštelis.
Sausainių ruošimas:
Ištirpinkite sviestą mikrobangų krosnelėje. Dubenyje sumaišykite vieną trynį, 40 gramų granuliuoto cukraus, kefyrą ir sviestą. Komponentus išplakite šluotele iki vientisos masės.
Į trynių masę dalimis supilkite miltus. Kartu su antrąja miltinio gaminio dalimi suberiame kepimo miltelius, suformuojame elastingą, nelipnią tešlą.
Į sūrį supilkite likusį cukrų ir vanilinį granuliuotą cukrų. Įdėkite trynį ir gerai išmaišykite.
Padalinkite tešlą į dvi lygias dalis. Kiekvieną koldūną iškočiokite į ne daugiau kaip 3 mm storio sluoksnį. Ant pyrago dedame sūrio įdarą, tolygiai paskirstome per visą paviršių. Sluoksnius susukame į ritinėlius ir skersai padalijame į 3 cm pločio dalis.
Uždenkite skardą kepimo popieriumi, išdėliokite sausainių ruošinius. Sausainius kepkite 180 laipsnių orkaitėje 20 minučių.
Nepamirškite pabaigoje sausainių apibarstyti cukraus pudra. Šį paprastą sūrio sausainį galite patiekti ant stalo.