Menkių kepenėlės yra ne tik delikatesas, bet ir daugelio naudingų medžiagų šaltinis, todėl tai yra idealus pagrindas įvairiems kulinariniams eksperimentams. Vienas populiariausių menkių kepenėlių patiekimo būdų – užtepėlė, kuri puikiai tiks prie užkandžių, sumuštinių ar kaip šventinio stalo dalis.
Jis turi nepaprastai subtilią tekstūrą ir gilų, sodrų skonį, kurį puikiai papildo įvairūs ingredientai.
Be to, menkių kepenys žinomos dėl didelio omega-3 riebalų rūgščių, vitaminų A ir D bei kitų naudingų mikroelementų kiekio, todėl jos yra naudingos sveikatai.
Ingredientai:
Menkių kepenėlės – 120 g;
Varškės sūris – 200 g;
Saldžiosios raudonosios paprikos – 1/4 vnt.;
Žalieji svogūnai – krūva;
Marinuoti agurkai;
duona;
Druska – žiupsnelis.
Menkių kepenų užtepimo paruošimas:
Pašalinkite aliejaus perteklių nuo menkių kepenų ir sumaišykite su varške. Paprikas išvalome iš vidaus ir supjaustome nedideliais kubeliais, dedame į kepenėles ir varškę.
Mišinį pasūdykite ir užtepkite ant skrudintų duonos gabalėlių. Raugintus agurkus supjaustykite išilgai plonais griežinėliais ir dėkite ant sumuštinių.
Smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus ir pabarstykite jais sumuštinių viršų.
Tai greitas užkandis šventiniam stalui. Neįprastas varškės ir menkių kepenų derinys tikrai sužavės jūsų svečius.