Įdaryti pipirai yra populiarus patiekalas, turintis ilgą istoriją daugelyje kultūrų. Jums tikrai patiks keptų daržovių ir sultingo mėsos įdaro derinys.
Vasara jau čia, o kartu su ja ir daržovių derlius soduose, įskaitant populiariuosius baltuosius pipirus. Išbandykite šį populiarų įdarytų paprikų su malta mėsa ir tarkuotomis daržovėmis receptą. Rezultatas bus sultingas, turtingo skonio ir vitaminų kupinas patiekalas.
Įdaryti pipirai su malta mėsa ir daržovėmis
Ingredientai:
- augalinis aliejus – 2 šaukštai;
- svogūnas – 2 vnt.;
- česnakas – gvazdikėlis;
- druska – žiupsnelis;
- morkos – 1 vnt;
- pomidorų pasta – 1 valgomasis šaukštas;
- grietinėlė – 2 šaukštai;
- cukrus – žiupsnelis;
- cukinijos – vnt;
- malta mėsa – 600 g;
- petražolės – krūva;
- svogūnas – ryšulėlis;
- rūgštynės – krūva;
- pomidorai – 1 vnt .;
- malti juodieji pipirai – žiupsnelis;
- džiovintas česnakas – ¼ arbatinio šaukštelio;
- kmynų – ⅓ arbatinio šaukštelio.
Paruošimas:
- Svogūną supjaustykite mažais kubeliais.
- Susmulkinkite česnako skiltelę.
- Svogūną ir česnaką pakepinkite augaliniame aliejuje, kol suminkštės ir taps skaidrūs.
- Morką sutarkuokite stambia tarka. Suberkite į svogūną, pasūdykite ir išmaišykite.
- Cukiniją taip pat sutarkuokite, pagal skonį pasūdykite ir leiskite išsiskirti sultims.
- Išimkite paprikų vidų, laikydami dangtelį.
- Dalį keptų daržovių sumaišykite su mėsa. Kitą dalį palikite keptuvėje, suberkite pomidorų tyrę, cukrų ir išmaišykite.
- Iš cukinijų išspauskite sulčių perteklių ir supilkite į faršą.
- Svogūną, rūgštynes ir petražoles susmulkinkite ir suberkite į faršą.
- Grietinėlę supilti ant kepto pagrindo su pomidorų tyre, išmaišyti ir pakaitinti kelias sekundes.
- Į mišinį supilkite cukinijų sultis ir 50 ml vandens, išmaišykite ir užvirinkite.
- Pomidorus nulupkite, supjaustykite mažais kubeliais ir suberkite į mėsą. Druskos, pipirų, suberkite džiovintus česnakus, kmynus ir išmaišykite.
- Sudėkite maltą mėsą ir daržoves į paprikas ir gerai suspauskite. Uždenkite pipirų skiltele, sutvirtinkite dantų krapštuku ir dėkite į keptuvę.
- Paprikas užpilkite grietinėlės ir pomidorų pastos padažu, taip pat į keptuvę įpilkite 100 ml vandens. Pipirai turi būti panardinti iki pusės.
- Uždenkite keptuvę ir užvirkite ant vidutinės ugnies.
- Sumažinkite ugnį ir virkite papriką po dangčiu 40 minučių.