Kepti cukinijų paplotėliai su varške ir avižiniais dribsniais yra lengva, sveika ir soti vakarienė vasarą ir bet kuriuo metu, kai paragausite skanaus patiekalo be mėsos.
Cukinijų sezonas sparčiai artėja, todėl skaniausius jų apdorojimo receptus pravartu pradėti rinkti jau dabar. Šie kepti paplotėliai su varške ir dribsniais yra puikus pavyzdys, kad augalinis maistas gali ne tik priderinti prie mėsos patiekalų , bet kai kuriais aspektais juos netgi pranokti. Kaip premiją pridedame skanų šaltą padažą su česnakais ir žolelėmis, kuris kiekvieną patiekalą pakelia į visiškai naują lygį.
Jums reikės:
Cukinijų pyragams
- Cukinijos – 500 g
- morkos – 150 g
- avižiniai dribsniai – 3 šaukštai
- varškės sūris – 150 g
- morkos – 1 vnt
- svogūnas – 1 vnt
- paprasti miltai – 4 šaukštai
- krapai – pagal skonį
- druska – pagal skonį
- malti juodieji pipirai – pagal skonį
- augalinis aliejus – pagal skonį
Padažui
- grietinė – 3 šaukštai
- česnakas – 1 skiltelė
- švieži agurkai – 2 vnt
- laiškiniai česnakai, petražolės arba krapai – pagal skonį
- druska – pagal skonį
Paruošimo instrukcijos
Cukinijas nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Šiek tiek pasūdykite ir leiskite pastovėti 10 minučių, kad išsiskirtų vandens perteklius, tada nusausinkite ir gerai išgręžkite. Morką nuskabykite, smulkiai sutarkuokite ir sumaišykite su išspaustomis cukinijomis. Smulkiai supjaustykite krapus. Svogūną nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais, kuriuos pakepinkite iki auksinės spalvos trupučiu augalinio aliejaus.
Daržoves sumaišykite su krapais ir svogūnais, suberkite varškę, avižinius dribsnius ir kiaušinius. Mišinį pasūdykite ir pipiruokite pagal skonį ir sumaišykite ingredientus į vienalytę masę . Galiausiai apibarstykite paprastais miltais, kurių kiekį reguliuokite taip, kad gautumėte vientisą, bet pusiau skystą tešlą.
Ant viryklės įkaitinkite keptuvę su trupučiu augalinio aliejaus. Paimkite tešlos gabaliukus šaukštu ir iš jų keptuvėje suformuokite nedidelius apvalius paplotėlius, kuriuos kepkite ant vidutinės ugnies iki auksinės spalvos iš abiejų pusių . Iškepus paplotėlius dėkite į lėkštę, išklotą keliais sluoksniais popieriniais rankšluosčiais, kad po kepimo susigertų riebalų perteklius.
Padažui paruošti grietinę sumaišyti su išspaustu česnaku. Agurką stambiai sutarkuokite, šiek tiek nuspauskite ir supilkite į dubenį su grietinėle. Smulkiai supjaustykite mėgstamas žoleles ir įberkite žiupsnelį druskos ir viską gerai išmaišykite. Patiekite paruoštus pyragus su žolelių grietinės gabalėliu kaip paprastą, sočią ir skanią vakarienę.