Blini – ploni, aukso spalvos diskai, kepti skystoje pieniškoje tešloje – yra rusų virtuvės simbolis, mėgstamas ir žinomas visame pasaulyje. Jų universalumas pasireiškia tuo, kad jie gali būti ir desertas, ir pagrindinis patiekalas.
Saldūs su grietine ar uogiene, pikantiški su mėsa ar grybais – variantų yra nesuskaičiuojama daugybė. Švelni šviežiai iškeptų blynų tekstūra ir apetitą žadinantis kvapas sukuria šilumos ir jaukumo atmosferą, ypač kai prie stalo susirenka šeima ar draugai.
Blynų istorija siekia senus laikus. Manoma, kad jie atsirado dar pagonybės laikais ir buvo siejami su blynų dienos šventimu – žiemos palydėjimu ir pavasario sutikimu. Apvali blyno forma simbolizavo saulę. Žmonės tikėjo, kad valgydami blynus jie kviečia šilumą ir žemės vaisingumą.
Sudedamosios dalys:
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- Cukrus – 2 šaukštai;
- Druska – ½ valgomojo šaukšto;
- Miltai – 240 g;
- Pienas – 400 ml;
- Verdantis vanduo – 200 ml;
- Saulėgrąžų aliejus – 3 valgomieji šaukštai.
Blynų paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir druską, persijokite miltus, supilkite 200 ml pieno. Kruopščiai išmaišykite visus ingredientus, palaipsniui į tešlą supilkite dar 200 ml pieno.
Į tešlą supilkite verdantį vandenį ir išmaišykite. Palikite tešlą po celofanu 12 valandų.
Keptuvę patepkite plonu augalinio aliejaus sluoksniu. Įkaitinkite keptuvę, pilkite po šaukštą tešlos, apkepkite blyną iš abiejų pusių.
Iškepusį blyną aptepkite sviestu.
Blynus galima patiekti su grietine, uogiene, džemais, ikrais.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
