Šiandien siūlome patiems pabandyti pasigaminti konjako namuose.
Šis gėrimas daug skanesnis, malonesnis ir aromatingesnis nei iš parduotuvės. Žinoma, jį reikia vartoti labai atsargiai ir nedideliais kiekiais – tik stresui malšinti ir peršalimo ligoms gydyti.

Pagrindiniai ingredientai:
* dka – 3 litrai
Ąžuolo žievė (galima nusipirkti vaistinėje) – 2 šaukštai
Malto muskato riešuto – žiupsnelis
Kardamonas – žiupsnelis
Cukrus – 3 šaukštai
Kaip gaminti:
Pirmiausia ąžuolo žievę reikia 10 minučių pamerkti į verdantį vandenį ir išdžiovinti.
Ištirpinkite cukrų nedideliame kiekyje degtinės, kad susidarytumėte sirupą.
Visus ingredientus sudėkite į stiklainį, įpilkite degtinės, užpilkite sirupu. Viską suplakite ir paslėpkite tamsioje vietoje.
Reikalaukite mažiausiai 2 savaites, bet ne ilgiau kaip vieną mėnesį.
Kai tinktūra įgauna sodrų aromatą ir spalvą, ji filtruojama, supilstoma į butelius ir vėl paslepiama tamsioje vietoje mažiausiai 6 mėn. Štai viskas, tinktūra yra paruošta!
Pasidalinkite receptu su draugais!

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
