Šiandien siūlome patiems pabandyti pasigaminti konjako namuose.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Šiandien siūlome patiems pabandyti pasigaminti konjako namuose.
Šis gėrimas daug skanesnis, malonesnis ir aromatingesnis nei iš parduotuvės. Žinoma, jį reikia vartoti labai atsargiai ir nedideliais kiekiais – tik stresui malšinti ir peršalimo ligoms gydyti.

Pagrindiniai ingredientai:

* dka – 3 litrai
Ąžuolo žievė (galima nusipirkti vaistinėje) – 2 šaukštai
Malto muskato riešuto – žiupsnelis
Kardamonas – žiupsnelis
Cukrus – 3 šaukštai
Kaip gaminti:

Pirmiausia ąžuolo žievę reikia 10 minučių pamerkti į verdantį vandenį ir išdžiovinti.

Ištirpinkite cukrų nedideliame kiekyje degtinės, kad susidarytumėte sirupą.

Visus ingredientus sudėkite į stiklainį, įpilkite degtinės, užpilkite sirupu. Viską suplakite ir paslėpkite tamsioje vietoje.

Reikalaukite mažiausiai 2 savaites, bet ne ilgiau kaip vieną mėnesį.

Kai tinktūra įgauna sodrų aromatą ir spalvą, ji filtruojama, supilstoma į butelius ir vėl paslepiama tamsioje vietoje mažiausiai 6 mėn. Štai viskas, tinktūra yra paruošta!

Pasidalinkite receptu su draugais!

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Taip pat skaitykite:  Nuostabus pyragas per 5 minutes + kepimas! „Trys stiklinės“ su varške
Patiko? Pasidalink! Ačiū.