Šį žinomo skonio paštetą gaminu 3 kartus per savaitę. Jis turi teigiamą naudą sveikatai ir paruošiamas per kelias minutes

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Paštetas – itin populiarus užkandis, dažnai tepamas ant duonos ar bandelių. Tačiau jo paruošimas nėra toks sunkus, kaip gali pasirodyti, ir mus tikrai nustebins nepakartojamas skonis.

Norint paruošti skanų paštetą, nereikia jokių specialių indų ar įrangos. Mes netgi galime paruošti skanų naminį paštetą iš pagrindinių ingredientų patogiai jūsų namuose. Jo skanus skonis priklauso nuo maltos mėsos ir vištienos kepenų derinio. Pašteto paruošimas užima daug laiko, tačiau jo skonis tikrai vertas pastangų.

Naminiam paštetui paruošti reikalingi ingredientai:

  • 2 kilogramai maltos kiaulienos
  • 1 kilogramas vištienos kepenėlių
  • 450 gramų storos mėsos, taukų
  • 400 gramų svogūnų
  • 400 gramų morkų
  • druskos, juodųjų pipirų
  • džiovintų česnakų

Prieš pasineriant į maisto gaminimą, laikas tinkamai pasiruošti

Pirmiausia paimsime vištienos kepenėles, kurias kruopščiai išvalysime. Norėdami įsitikinti, kad kepenėlės yra puikiai paruoštos, galime jas nuplikyti karštu vandeniu arba įdėti į keletą minučių. Tada per mėsmalę išspaudžiama malta mėsa, vištienos kepenėlės ir 350 gramų lašinių. Sudėkite mišinį į indą ir palikite pailsėti šaldytuve.

Paruoštą mėsą tiesiog sumaišykite su daržovėmis

Tuo tarpu supjaustykite svogūną. Be smulkiai pjaustytų svogūnų apdorojame ir morkas, kurias sutarkuojame stambia tarka. Likusius kiaulinius taukus supjaustykite mažais kubeliais . Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek riebalų ir palaipsniui suberkite svogūnus ir morkas. Šių daržovių derinį pakepinkite keptuvėje. Tada šiuos ingredientus sumalkite trintuve.

Taip pat skaitykite:  Neiškeptas pyragas per 10 minučių. Gaivus švelnus desertas iš varškės ir jogurto

Gautu mišiniu pripildykite stiklainius ir užšaldykite žiemai

Mėsos ir daržovių mišinį dėkite į trintuvą, viską pagardinkite druska, pipirais ir džiovintu česnaku. Tada šį mišinį maišome iki vientisos masės be gabalėlių. Kad maišymas būtų lengvesnis, į mišinį palaipsniui įpilkite dar 150 mililitrų vandens. Gautu mišiniu užpildome stiklines, kurias po to verdame puode, idealu 5 valandas.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.