Ne paslaptis, kad karbonadas taip vadinamas todėl, kad mėsa plakama, kad ji būtų minkšta ir lengvai iškepama. Ši idėja tikriausiai kilo dėl būtinybės dietoje naudoti kietas gyvūnų dalis. Taip sutaupysite maisto ir valgysite skaniai.
Vištienos krūtinėlės karbonadas, kaip receptas, atsirado XIX amžiuje Vokietijoje. Šis sprendimas buvo paprastas, pigus, bet ne itin populiarus. Sužinoję apie šį patiekalą Vienoje, jis išgarsėjo. Dabar receptai visokeriopai modernizuojami, nusprendėme pamušti vištienos krūtinėlę ir paruošti skanų vyniotinį.
Ingredientai vyniotiniui:
vištienos krūtinėlė – vnt.;
kiaušiniai – vnt.;
parmezanas – 100 g;
sviestas – 100 g;
krapai – 30 g;
druska – 10 g;
juodieji pipirai – 10 g;
džiūvėsėliai – 50 g.
Ingredientai padažui:
česnakai;
vyšniniai pomidorai;
raudonųjų pipirų.
Rulono paruošimas:
Vištienos krūtinėlę supjaustykite į 4 plokščias dalis. Uždenkite maistine plėvele ir išplakite. Druska ir pipirai pagal skonį. Kiekvieną gabalėlį patepkite sviestu.
Smulkiai supjaustykite krapus. Parmezano sūrį sutarkuokite ant rupios trintuvės. Perkelkite į gilų indą ir sumaišykite. Gautu mišiniu paskleiskite mėsos viršų.
Susukite krūtinėlę į ritinį.
Ruošiame dvi lėkštes: su vištienos kiaušiniu ir su džiūvėsėliais. Pamerkite gabalėlius ir padėkite ant kepimo skardos, išklotos pergamentu.
Kepame orkaitėje 30 min. Temperatūra 180 laipsnių.
Padažui keptuvėje pakepinkite česnaką ir vyšninius pomidoriukus, suberkite smulkintus raudonuosius pipirus. Virkite ant vidutinės ugnies 10 minučių. Visus ingredientus sudėkite į trintuvą, pagal skonį pasūdykite ir sudėkite pipirus.
Pasirodo labai skanu ir patenkinama. Būtinai pabandykite pasigaminti namuose.