Puodas jau seniai yra universalus patiekalas paprastai ir sočiai vakarienei. Puodelį galite ruošti iš mėsos gaminių, sūrio gaminių ar daržovių. Viskas priklauso nuo to, kokie ingredientai yra šaldytuve.
Patiekalo paprastumas ir universalumas tapo pagrindiniais jo aktualumo veiksniais iki šių dienų.
Iš įvairiausių troškinių reikia išsirinkti labiausiai patinkantį. Paprastai daugiavaikės šeimos renkasi mėsos troškinius. Per gavėnią dažnai ruošiami kopūstų ar bulvių troškiniai.
Pasigaminkime patys troškinį su malta mėsa ir bulvėmis.
Ingredientai mėsos troškinimui:
Mocarelos sūris – 250 g;
Bulvės – 3 vnt.;
Druska – ½ šaukštelio;
malta jautiena – 450 g;
Askaloniniai česnakai – 1 vnt.;
Grybai – 200 g;
Pomidorų tyrė – 200 ml;
Dižono garstyčios – 1 valgomasis šaukštas;
Česnakai – 3 gvazdikėliai.
Mėsos troškinio paruošimas:
Kepimo skardą ištepkite alyvuogių aliejumi. Sūrį sutarkuokite ir lygiu sluoksniu pabarstykite kepimo skardos paviršių.
Bulves nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Ant sūrio sluoksnio išdėliokite bulvių griežinėlius, persidengusius vienas kitą.
Bulvių sluoksnį pabarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais ir užpilkite alyvuogių aliejumi.
Bulves kepkite 200 laipsnių orkaitėje 30 minučių. Faršą kepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies 7 minutes.
Askaloninius česnakus supjaustykite mažais kubeliais. Porą minučių pakepinkite faršą su svogūnais. Grybus supjaustykite plonais griežinėliais, suberkite į keptuvę su faršu ir kepkite 4 minutes.
Į mišinį įpilkite pomidorų pastos, Dižono garstyčių ir druskos. Smulkiai supjaustykite česnako skilteles, suberkite į faršą, išmaišykite ir kepkite 5 minutes.
Faršą dėkite ant bulvių sluoksnio ant kepimo skardos.
Maltos mėsos sluoksnį pabarstykite likusiu sūriu. Kepkite patiekalą 15 minučių orkaitėje.
Dėl to gauname kvapnų mėsos troškinį.
Jei pageidaujama, patiekalą galima apibarstyti žolelėmis.