Kuo skiriasi dideli pyragai ir maži pyragai? Daugeliui atsakymas yra akivaizdus – didelis pyragas ruošiamas kaip visuma, o maži pyragėliai yra individualūs kiekvienam žmogui. Bet kam atskirti pyragus į sveikus ir porcijas?
Faktas yra tas, kad senovėje slavai turėjo dilemą. Pagal paprotį pirmiausia valgydavo vyrai, paskui moterys, o paskui vaikai. Atitinkamai, vaikai ne visada galėjo sočiai pavalgyti po suaugusiųjų.
Moterys sugalvojo išeitį iš situacijos – pavienius porcijinius pyragus.
Tačiau dabar ne visada norisi virti kiekvieną pyragą atskirai. Taip, ir to nereikia. Todėl gaminsime didelį vyšnių pyragą su varške.
Vyšnių pyrago tešlos ingredientai:
kiaušiniai – 2 vnt .;
cukrus – 100 g;
augalinis aliejus – 125 ml;
pienas – 125 ml;
miltai – 200 g;
kakavos milteliai – 25 g;
kepimo milteliai – 1 šaukštelis.
Užpildo ingredientai:
kiaušinis – vnt.;
cukrus – 50 g;
vanilinis cukrus – 10 g;
varškės sūris – 200 g;
vyšnia – 250 g.
Vyšnių pyrago paruošimas:
Plakite kiaušinius su cukrumi mikseriu apie porą minučių. Tada į kiaušinių mišinį supilkite augalinį aliejų ir pieną ir toliau plakite ingredientus.
Į mišinį dalimis išsijokite miltus ir kepimo miltelius, užminkykite tešlą. Į tešlą suberkite kakavos miltelius, toliau minkykite, kol produktai susijungs į tirštą tešlą.
Į kepimo skardą sudėkite ⅔ tešlos ir lygiu sluoksniu paskleiskite paviršių.
Norėdami paruošti įdarą, panardintu trintuvu išplakite varškę su kiaušiniu, vanile ir įprastu cukrumi iki vientisos masės.
Varškės įdarą paskleiskite ant tešlos kepimo formoje. Ant lygaus varškės sluoksnio dėkite vyšnias be kauliukų.
Likusią tešlą supilkite į konditerinį maišelį ir atsargiai paskirstykite ant uogų sluoksnio paviršiaus. Naudodami iešmelį, likusią tešlą lengvai paskleiskite per visą pyrago paviršių.
Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35-40 minučių.
Rezultatas – puikus desertinis pyragas su vyšniomis ir varške. Šis pyragas gali būti papuoštas glajumi arba kreminiu kremu, kad sukurtumėte pyragą.