Populiarėja paprasti pyragų receptai. Žmonės tikriausiai pavargo nuo tų pyragų, kurie ruošiami konditerijos fabrikuose. Paprastai parduotuvėse pirkti pyragai yra keblūs, o kai kurie yra visiškai neskanūs.
Šią problemą galite išspręsti užsisakę pyragą iš konditerijos šefo. Profesionalai gamina desertus iš kokybiškų produktų. Tačiau tokių pyragų kaina yra daug didesnė nei parduotuvėje perkamų.
Jei nenorite leisti pinigų, bet vis tiek norite gauti skanų pyragą, geriau pasigaminti jį patys. Šiais laikais internete vyksta konditerijos įgūdžių kursai.
Net jei žmogus niekada anksčiau nebuvo susidūręs su konditerijos gaminiais, jis sugebės pagaminti pyragą.
Parodysime, kaip namuose pasigaminti paprastą pyragą.
Ingredientai naminiam pyragui:
kiaušiniai – 2 vnt .;
druska – žiupsnelis;
cukrus – 100 g;
vanilinis cukrus – šaukštelis;
augalinis aliejus – 50 ml;
pienas – 70 ml;
miltai – 120 g;
kakava – 25 g;
kepimo milteliai – šaukštelis;
grietinėlė – 250 ml;
cukraus pudra – šaukštai;
kondensuotas pienas – 100 ml;
grietinė – 3 šaukštai;
šokoladas – 100 g.
Naminio pyrago gaminimas:
Į dubenį su kiaušiniais suberkite žiupsnelį druskos ir plakite mikseriu. Į kiaušinių mišinį supilkite cukrų ir vanilinį cukrų ir gerai plakite, kol smėlio grūdeliai ištirps.
Į mišinį supilkite augalinį aliejų ir pieną ir išmaišykite. Į kiaušinių masę įsijokite miltus su kakava ir kepimo milteliais, užminkykite biskvitų tešlą.
Ant keptuvės dugno padėkite pergamentinį popierių. Supilkite tešlą į keptuvę.
Kepkite ant silpnos ugnies uždengę 15-20 minučių.
Biskvitą galite patikrinti mediniu iešmeliu.
Kol biskvitas vėsta, sukurkite kremą. Mikseriu išplakti grietinėlę (200 ml) su cukraus pudra. Į mišinį įpilkite kondensuoto pieno ir plakite, kol susidarys kremas.
Kremu ištepkite biskvitą.
Atskirame dubenyje įkaitinkite šokoladą ir grietinėlę ir išmaišykite. Šiuo glaistu padenkite kremo paviršių.
Jei norite, į glajų galite įdėti riešutų.
Pasirodo, paprastas pyragas, ruošiamas be orkaitės.