Ši „du viename“ tešla man buvo atradimas: minkšta, puri ir trupanti.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Atradau trapios tešlos ir mielinės tešlos mišinį. Tinka tik sausainiams gaminti. Išeina ir purus, ir traškus. Norėdami tai padaryti, jums reikės:

  • 250 g sviesto;
  • 80 g cukraus;
  • 1 p vanilino;
  • 3 kiaušinių;
  • 7 g sausų mielių arba 20 g gyvų mielių;
  • 80 ml vandens;
  • 500-550 g miltų;
  • ½ šaukštelio druskos.

     Maisto gaminimas:

    Pirmiausia reikia suaktyvinti mieles. Norėdami tai padaryti, į dubenį supilkite 80 ml šilto vandens ir kartu su mielėmis įberkite šaukštelį cukraus. Viską išmaišykite ir palikite šiltai pastovėti 5-10 minučių. 

    Minkštą sviestą sumaišykite su vanile ir cukrumi. Plakite mikseriu iki purumo. Į šį mišinį po vieną įmuškite kiaušinius, kiekvieną plakdami. Tada supilkite mielių mišinį ir dalimis suberkite miltus. Lėtai minkykite tešlą. Jis neturėtų prilipti prie rankų. 

   Iškočiokite 1-1,5 cm storio stačiakampį ant viršaus pabarstykite cukrumi. Supjaustykite porcijomis. Dėkite ant kepimo skardos ir palaukite 10-15 minučių, kol sausainiai pakils. Tada pašaukite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 15 minučių iki auksinės rudos spalvos. 

   Gatavus sausainius reikia šiek tiek atvėsti, kad galėtumėte jais mėgautis. 

Patiko? Pasidalink! Ačiū.