Norime pasidalinti baklažanų salotų receptu, nes dabar prasidėjo jų sezonas.
Visi prašys recepto! Siūlome patiekti salotas su raugintais svogūnais.
receptas:
- 200 gramų keptos vištienos;
- 400 gramų baklažanų;
- 200 gramų pomidorų;
- 200 gramų paprikos;
- 1 lemputė;
- 3 virtų kiaušinių;
- 20 gramų žalumynų (krapų ir petražolių);
- 150 gramų majonezo;
- 4 skiltelės česnako;
Norėdami marinuoti svogūnus:
- cukrus – 1 arbatinis šaukštelis;
- druska – 0,5 arbatos l;
- actas 9% – 1 valgomasis šaukštas
- verdantis vanduo – 200 ml.
Kaip paruošti salotas
Vištienos filė apkepkite aliejuje. Vištieną būtinai pabarstykite pipirais ir pasūdykite.
Patarimas: šioms salotoms geriau pirkti vištienos krūtinėlę arba šlauneles, ši mėsa sultingesnė.
Baklažanus supjaustykite kubeliais, pasūdykite ir taip pat pakepinkite. Kai jie paruduos, padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius.
Svogūną supjaustykite labai plonai, pusžiedžiais. Dėti į gilią lėkštę, paruošti marinatą.
Paruoškite svogūnų marinatą taip:
Į lėkštę su svogūnais įpilkite druskos, cukraus ir acto. Supilkite verdantį vandenį. Svogūnas turi stovėti marinate, kol atvės.
Papriką išvalykite iš sėklų ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Ir pomidorus supjaustykite kubeliais. Taip pat supjaustykite kiaušinius. Atvėsusią mėsą supjaustykite kubeliais arba plonais griežinėliais.
Į majonezą suberkite susmulkintą česnaką.
Išdėliokite salotų sluoksnius.
Pirmiausia išdėliokite vištieną, padarykite majonezo tinklelį, ant viršaus sudėkite svogūnus (skysčio perteklių nupilkite), po to – virtus kiaušinius, majonezo tinklelį. Paprikas apibarstykite baklažanais ir įdėkite majonezo. Paskutinis sluoksnis yra pomidorai ir žalumynai. Iš ant viršaus esančio majonezo-česnako padažo padarykite gražų tinklelį.
Salotos paruoštos, belieka jas pabarstyti žalumynais. Pakvieskite svečius ir išbandykite!