Naujųjų metų išvakarės – džiaugsmo, šventės ir, žinoma, skanaus maisto metas. Tačiau ne visi patiekalai ant šventinio stalo prisideda prie virškinimo sistemos gerovės.
Kaip pakeisti 6 kenksmingiausius patiekalus ant Naujųjų metų stalo
1. Marinatai
Marinatai, nors ir praturtina skonį, gali pakenkti dėl didelio druskos, cukraus ir acto kiekio. Vietoje to galite rinktis sūrius užkandžius be acto – tai sumažins persivalgymo riziką ir neigiamas pasekmes virškinamajam traktui.
2. Gazuoti gėrimai
Gazuoti gėrimai kartu su cukraus ir kalorijų pertekliumi taip pat gali sukelti kalcio praradimą. Pakeiskite juos sveikesnėmis alternatyvomis, pavyzdžiui, natūraliais kompotais ar aromatinėmis arbatomis.
3. Daugiakomponentės ir pūstos salotos
Olivier ir mimoza, nepaisant jų populiarumo, yra sudėtingi patiekalai, galintys sukelti virškinimo problemų. Kai kuriuos kaloringus ingredientus pakeiskite lengvesniais, pavyzdžiui, neriebia grietine arba virta mėsa vietoj dešros.
4. Tartletės
Šie gurmaniški užkandžiai gali varginti skrandį dėl kaloringos tešlos ir įdaro. Kad išvengtumėte diskomforto skrandyje ir papildomų svarų, pakeiskite juos lengvesniais, pavyzdžiui, sumuštiniais ant iešmelių.
5. Mandarinai
Šie vaisiai – puiki šventinio stalo puošmena, tačiau vartojant per daug, gali atsirasti alergijų ar skrandžio problemų. Neatsisakykite jų visiškai, bet prisiminkite saikingai, vartodami po truputį.
6. Saldainiai ir saldainiai
Naujųjų metų stalas dažniausiai būna nusėtas saldumynais, tačiau jie gali būti ir nereikalingi, ir žalingi organizmui. Vietoj sočių desertų pasiūlykite vaisių, uogų ar natūralių sulčių – tai ne tik sveika, bet ir papildys jūsų stalą šventine nuotaika.