Jei jaučiate kažką neįprasto, bet nenorite gaminti ilgai, šis receptas jums puikiai tiks.
Jei ieškote greito ir neįprasto recepto, kuris pagaliau patenkintų jūsų skonio receptorius, nereikalaujant daug brangių ingredientų, jums tiesiog patiks šis skanus bulvių ritinio su grybais, įdaru lydytu sūriu, receptas . Be to, tai patiekalas, nereikalaujantis jokios ilgalaikės gaminimo patirties, todėl su juo nesunkiai susidoros kiekvienas pradedantysis kulinaras. Pirmyn!
Bulvių ritinys su sūriu ir grybais
Šis bulvių ritinys su sūriu ir grybais savo unikaliu skoniu sužavės kiekvieną ragaujantįjį. Tačiau jei norite tuo įsitikinti, tereikia pradėti receptą ir išbandyti šį skanėstą savo virtuvėje – tačiau dėl paruošimo visiškai nereikia rūpintis, tai visiškai paprasta procedūra, kurią galite tvarkyti lengvai. Tam jums reikės šių ingredientų:
- 600 gramų bulvių
- 200 gramų grybų
- 4 griežinėliai sūrio
- 1 kiaušinis
- Saulėgrąžų aliejus pagal poreikį
- Druska, pagal skonį
- Rozmarinas, pagal skonį
Paruošimo procedūra:
- Pirmiausia pasiruoškite gilų dubenį, į kurį sutarkuokite kruopščiai nuplautas ir nuskustas bulves. Tada rankomis išspauskite tiek skysčio, kiek galite – šis veiksmas užtruks, bet tai vienintelė šio recepto dalis, atimanti daug laiko.
- Kai bulvės bus puikiai sutrintos ir paruoštos, įmuškite į jas vieną kiaušinį ir gerai išmaišykite. Tada įpilkite maždaug vieną šaukštą alyvuogių aliejaus ir druskos bei rozmarino pagal savo skonį. Dar kartą sumaišykite ingredientus.
- Dabar paruoškite tinkamą skardą, išklokite kepimo popieriumi, o tada patepkite alyvuogių aliejumi – užtenka vos kelių lašų, kad išteptumėte pirštais ar virtuviniu šepetėliu.
- Tada visą paruoštą bulvių tešlą supilkite ant kepimo skardos ir tolygiai paskirstykite per visą kepimo skardą – tam galite naudoti šaukštą, mentele ar tiesiog rankas.
- Padėkite skardą į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite vyniotinį 30 minučių.
- Kai tik bulvės pakankamai iškeps, ant jų paviršiaus paskleiskite griežinėliais pjaustytus grybus, supjaustytą sūrį ir kepimo popieriumi susukite paruoštą maistą į ritinį (žinoma, palaukite, kol pakankamai atvės).
- Taip paruoštą ritinį su kepimo popieriumi vėl dėkite ant skardos ir grąžinkite indą į orkaitę dar 10 minučių.
- Ir viskas. Gero apetito!
Jei ką nors praleidote šio paprasto recepto metu ir, deja, pasirodė ne taip, kaip įsivaizdavote, arba jums reikia išsamesnio vadovo, galite žiūrėti žemiau esantį vaizdo įrašą ir pamatyti visą procesą.