Seniai pamirštas receptas. Skanios salotos iš paprastų ingredientų: be majonezo

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Būdingas salotų bruožas: smulkinti ingredientai sumaišyti su majonezu. Puff salotos yra atskira kategorija, o „Silkė po kailiu” laikoma jų protėviu. Sovietmečiu žmonių ištekliai buvo riboti, gamindami maistą daugiausia naudojo naminius preparatus. Salotų šėlsmas prasidėjo posovietmečiu, kai pasirodė tikri kulinariniai šedevrai ir skrandžio užkariautojai. Šis receptas gali jus nustebinti, nes skanias ir sočias salotas galite paruošti nenaudodami majonezo.

Salotų ingredientai:

vištienos filė – 400 g;
kiaušiniai – 4 vnt.;
marinuoti agurkai – 250-300 g;
morkos – 3 vnt.;
grietinė – 3 šaukštai. l.;
druska – ½ šaukštelio;
alyvuogių aliejus – 3 šaukštai. l.;
garstyčios – str. l.;
krapai – kekė.
Salotų paruošimas:

Iš anksto išvirkite vištienos filė, kiaušinius ir morkas.

Raugintus agurkus supjaustykite kubeliais ir sudėkite į salotų dubenį. Išvirusią filė smulkiai supjaustykite ir suberkite į agurkus. Morkas supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su likusiais ingredientais.

Nulupame virtus kiaušinius ir atsikratome trynio. Smulkiai supjaustykite baltymus ir suberkite į salotas.

Perkelkite trynį į atskirą indą ir sutrinkite šakute. Įpilkite grietinės, druskos ir garstyčių. Įpilkite 3 šaukštus alyvuogių aliejaus.

Taip pat galite pridėti krapų.

Mišiniu pagardinkite salotas ir išmaišykite.

Pasirodo, apetitą keliančios sultingos salotos nenaudojant majonezo.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.