Kartais mums gali atrodyti, kad yra maisto produktų, kurie tiesiog nedera. Pavyzdžiui, sunku įsivaizduoti pyragą, kuriame yra burokėlių. Tačiau patyrę virėjai jau įrodė, kad augaliniai desertai turi savo vietą. Jie netgi pasirodo labai skanūs ir gana sveiki.
Pakalbėkime apie vieną primirštą burokėlių pyrago receptą, kuris tikrai jus patrauks!
Ingredientai burokėlių pyragui:
burokėliai – 200 g;
miltai – 200 g;
vištienos kiaušiniai – 3 vnt .;
kepimo milteliai – 10 g;
granuliuotas cukrus – 100 g;
kakava – 30 g;
augalinis aliejus – 80 ml;
druska – žiupsnelis.
Burokėlių pyrago paruošimas:
Pirmiausia reikia išvirti ir nulupti burokėlius. Šią daržovę supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į didelį dubenį.
Į dubenį su burokėliais įmuškite kiaušinius, supilkite saulėgrąžų riebalus, įberkite druskos ir cukraus. Visus produktus plakite trintuvu iki vientisos masės.
Į gautą masę persijokite miltus, anksčiau sumaišytus su kepimo milteliais. Įpilkite kakavos ir išmaišykite iki vientisos masės.
Į kepimo skardą įdėkite pergamentinį popierių taip, kad jis uždengtų šonus. Supilkite tešlą į formą.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Biskvitą kepkite 35-40 min. Kepinių paruošimą galite patikrinti mediniu iešmeliu. Į pyragą įsmeigiame iešmelį, jei pagaliukas išeina sausas, tada biskvitas paruoštas.
Kaip kremą galite naudoti šokolado pastą ir kokoso drožles.
Šis pyragas yra originalus ir neįprasto skonio.
Taip tikrai nustebinsite savo svečius ir įrodysite, kad augaliniai desertai gali būti skanūs.