Internete gausu salotų receptų, tačiau unikalų skonį joms suteikia naminiai ingredientai. Mažai kas pagalvotų, kad dešrą gali pasigaminti ir namuose.
Naminė dešra ne tik labai išsiskiria savo skoniu, bet ir yra daug pigesnė nei dešra, kurią perkame parduotuvėje. Be to, su namine dešra esame visiškai tikri dėl jos paruošimui naudojamų ingredientų. Neabejotinai dėl šių priežasčių naminės dešros receptas neturėtų trūkti nė vienos įgudusios šeimininkės kulinarijos knygoje.
Naminei dešrai paruošti reikalingi ingredientai:
- kiauliena – 700 g (galite paimti 50/50 kiaulienos – vištienos arba kiaulienos – jautienos)
- kiaušinis
- pienas – 400 mililitrų
- druska – 13 gramų
- nitritinė druska – 10 gramų
- muskato riešutas – ketvirtadalis arbatinio šaukštelio
Laikykitės ingredientų, kad apsaugotumėte savo sveikatą
Ruošiant naminę dešrą būtina gauti kokybiškos nitritinės druskos. Tai padeda užtikrinti, kad mėsoje, su kuria dirbsime, neatsirastų pavojingų botulizmo mikroorganizmų. Be to, tai taip pat suteiks gautoms dešrelėms nepakartojamo kumpio aromato ir reikiamos rausvos spalvos. Jo dėka mūsų dešros galiojimo laikas taip pat bus daug ilgesnis nei tuo atveju, jei ruošdami ją būtume praleidę.
Pirmiausia paruošime mėsą, kurią nuoširdžiai pagardinsiu
Mėsą sumalame trintuvu. Šiuo atveju visai nesvarbu, kokią rūšį pasirinkome, dešros paruošimo procedūra vis tiek ta pati. Du kartus sumalkite mėsą smulkintuvu , pirmiausia ant stambios , tada ant smulkios dalies. Dėl to gauta mėsa bus tikrai minkšta. Įdėkite mėsą į dubenį ir palaipsniui įpilkite kiaušinių, pieno, druskos ir muskato riešuto. Viską kruopščiai išnagrinėsime.
Terminis apdorojimas susideda iš dviejų etapų
Gautą mėsos mišinį padalinkite į dvi dalis ir maistine plėvele suformuokite ovalus, primenančius dešrą. Panardiname į vandenį, kurio temperatūra yra 80 laipsnių. Dedame ant kepimo skardos ir pašauname į orkaitę , kepame 2 valandas 100 laipsnių temperatūroje. Praėjus šiam laikui, išimkite dešreles ir atvėsinkite šaltame vandenyje. Nuo šaltų dešrų nuimkite maistinę plėvelę ir patiekite.