Sausainiai kaip mokykloje – tai mano firminis patiekalas jau apie 10 metų!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Mums reikia šių ingredientų:

– Sviestas – 100 gr

– Cukrus-smėlis – 100 gr

– Vištienos kiaušiniai – 1 vnt.

– Boroshno – 400 gr

– Tešlos sklaidytuvas – 10 g

– Pienas – 100 ml

– Druska skoniui

– Vanilinas – dėl skonio

Kaip paruošti sausainius:

1.  Prieš pradedant virti, reikia iš šaldytuvo išimti sviesto viršūnes, kad jis gerai suminkštėtų. Sviestą galima pakeisti margarinu. Kai sviestas tampa minkštas, supilu į jį visą cukrų. Šluotele ar šaukštu atsargiai įtrinu sviestą su cukrumi.

2.  Įmušame kiaušinį ir viską gerai išmaišome. Žinoma, šiems tikslams galite naudoti maišytuvą, ir man pasirodė, kad vyno pakanka.

3.  Dabar supilu tešlos minkštiklį ir vanilę. Tada pieno. Supyliau tiesiai iš šaldytuvo. Atsargiai sumaišykite ankstesnius ingredientus ir gerai išsijotus sudėkite. Daugiau nei pusę supilu į dubenį, padedu ant stalo, kad būtų lengviau minkyti tešlą. Tešla išeina labai minkšta ir elastinga.

4.  Iškočioju maždaug 7 milimetrų storio tešlos sluoksnį. Sausainius galima gaminti naudojant apvalų puodelį arba bandelių formeles. Jei norite, pyragą galite pabarstyti cukrumi.

5.  Pyragaičiai iškepa labai greitai, apie 15 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Nekirpkite per daug, kitaip jie gali išdžiūti. Būkite atsargūs, kaip pyragaičiai lyginami ir kepami orkaitėje. Net pati to nesuvokiau. Tai tikrai tikri pieniški sausainiai. Kvapai švelnūs ir aromatingi.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.