Šaukštais valgomas „Lecho”: kaip įprastą suktinuką paversti žiemos meniu hitu

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

„Lecho” yra patiekalas, tvirtai susijęs su vengrų kulinarijos tradicijomis, tačiau jo populiarumas jau seniai peržengė Vengrijos ribas ir išplito daugelyje pasaulio šalių. Pagrindiniai klasikinio lecho ingredientai yra saldžiosios paprikos ir pomidorai, o jų derinys sudaro šio ryškaus ir aromatingo

patiekalo

pagrindą

. Lecho galima patiekti kaip savarankišką daržovių patiekalą, kaip troškinį, arba kaip patogų žiemos patiekalą. Dėl savo sodraus skonio ir patrauklios išvaizdos jis tapo savotišku derliaus sezono simboliu – vasaros ir rudens laikotarpiu, kai daržovės būna šviežiausios ir sultingiausios.

Vengrijoje į lecho receptą dažnai dedama paprikos, kuri suteikia patiekalui būdingą skonį ir spalvą, ir rūkytos dešros, todėl jis tampa visaverčiu karštu patiekalu, tinkamu patiekti kaip pagrindinis patiekalas.

Sudedamosios dalys:

  • Paprikos – 1,5 kg;
  • pomidorai – 1 kg;
  • Druska – 25 g;
  • Cukrus – 70 g;
  • augalinis aliejus – 70 ml;
  • Juodųjų pipirų žirneliai – 10 vnt;
  • gvazdikėliai – 3 vnt;
  • Česnakai – 9 skiltelės;
  • lauro lapai – 3 vnt;
  • actas 9 % – 30 ml.

Lecho paruošimas:

Išvalykite paprikos vidų, supjaustykite nedideliais gabalėliais. Paprikas užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 15 min.

Pomidorus susmulkinkite per mėsmalę, sudėkite į puodą. Į pomidorų mišinį įberkite druskos, cukraus, juodųjų pipirų, gvazdikėlių ir augalinio aliejaus

. Užvirinkite pomidorus. Nusunkite nuo paprikų skysčio perteklių ir supilkite jį į verdantį pomidorų

mišinį. Palaukite, kol mišinys vėl

Taip pat skaitykite:  Su kefyru: sausainiai tokie skanūs, kad norisi juos gaminti kiekvieną dieną

užvirs

, ir virkite 15 minučių. Į lecho sudėkite susmulkintas česnako skilteles ir lauro lapą.

Лечо, которое едят ложками: как превратить обычную закрутку в главный хит зимнего меню

Į lecho supilkite actą ir virkite dar 4-5 minutes. Sudėkite lecho į sterilizuotus stiklainius ir užsukite dangteliais.

Лечо, которое едят ложками: как превратить обычную закрутку в главный хит зимнего меню

Palikite lecho po rankšluosčiu karštyje, kad atvėstų. Pasirodo, tai skanus patiekalas, kurį visą žiemą galima derinti su įvairiais patiekalais.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *