Šašlykus gaminu tik pagal šį receptą. Pati skaniausia ir švelniausia mėsa

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Daugelis tautų vienu metu pradėjo kepti mėsą ant žarijų. Nereikia sukti galvos ir išsiaiškinti, kuri tauta buvo pirmoji. Svarbu tai, kad šis gaminimo būdas yra populiarus šiais laikais ir aktyviai naudojamas iškylose, stovyklose, vasarnamiuose. Pagyrimo vertas gebėjimas pasigaminti kokybišką marinatą, o vėliau jį skaniai išvirti ant ugnies.

Mes žinome, mes jums papasakosime apie mūsų kiaulienos sprandinės kebabo paruošimo būdą. Galite pagaminti tikrai skanią ir minkštą mėsą. Pabandykime!

Ingridientai:

Kiaulienos sprandinė – 1 kg;
Svogūnai – 150 gr;
Kefyras – 125 g;
Druska – šaukštelis;
Malti juodieji pipirai – 1/4 šaukštelio;
Soda – 1/4 šaukštelio;
Prieskoniai – 1/2 šaukštelio;
Augalinis aliejus – šaukštai.
Paruošimas:

Pradėkime nuo mėsos marinavimo. Kiaulienos sprandinę supjaustykite mažais 60-70 gramų gabalėliais. Taip juos bus patogu dėti ant iešmelio, o ir kepant viduje problemų nekils.

Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Kefyrą supilkite į gilų puodą. Įpilkite kepimo sodos ir maišykite šaukštu, kad ji ištirptų.

Mes siunčiame mėsą į kefyrą, dedame svogūnus, taip pat druskos ir pipirų pagal skonį. Taip pat galite pridėti mėgstamų kepsnių prieskonių. Belieka tik įpilti augalinio aliejaus.

Kebabą sutrinkite rankomis ir sumalkite svogūną. Maišykite 5 minutes.

Uždenkite dangčiu ir padėkite į šaldytuvą marinuotis. Kai viskas bus paruošta, sudėkite ant iešmo ir išmeskite svogūną, kad jis nesudegtų.

Kepkite ant žarijų, jei atsiras ugnis, pabarstykite druska. Kad viskas būtų iškepusi, atskirkite lipnius mėsos gabalus vieną nuo kito.

Kepkite iš visų pusių 15-17 minučių ir patiekite.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.