Šaltalankių arbata yra šildantis ir savito skonio gėrimas. Ji gaminama iš šaltalankių vaisių, kurie yra sodrios oranžinės spalvos ir būdingo rūgštaus skonio.
Šaltalankių naudojimo medicinoje istorija siekia senovės Kinijos ir Tibeto laikus. Ten šaltalankis buvo naudojamas organizmo apsauginėms funkcijoms stiprinti ir įvairioms ligoms gydyti. Vėliau gėrimų ir nuovirų su šaltalankiais receptai paplito Sibire ir visoje Rusijoje
. Žmonės labai vertino šaltalankius ir dėl jų naudingųjų savybių vadino juos „auksiniu sveikatos lobiu”. Yra istorinių duomenų, kad karo laikotarpiais šaltalankių aliejumi buvo gydomos žaizdos, o šaltalankių arbata – gerinamas tonusas ir ištvermė. Šiais laikais
šaltalankių arbata traukia ne tik savo naudingomis savybėmis, bet ir nepakartojamu skoniu bei aromatu, kuris dažnai asocijuojasi su namų šiluma ir jaukumu.
Sudedamosios dalys:
- šaltalankių arbata – 300 g;
- apelsinai – 2 vnt;
- cinamonas – 1 šaukštelis;
- imbiero – ½ šaukštelio;
- ciberžolės – ½ šaukštelio;
- medaus.
Šaltalankių arbatos paruošimas:
Kruopščiai nuplaukite šaltalankius. Apelsino žievelę sutarkuokite smulkia tarka, minkštimą smulkiai supjaustykite
. Apelsino žievelę ir minkštimą prie šaltalankių sudėkite į maišytuvo indą. Į tą pačią vietą supilkite cinamoną, ciberžolę ir imbierą. Visus komponentus sumalkite iki vientisos masės.
Pasirinktinai į mišinį galite įdėti medaus. Sumaltą masę supilkite į formeles ir nusiųskite į šaldiklį. Papuošimui galite pridėti vaisių gabalėlių.
Užšaldę galite greitai išsivirti gardžios ir šildančios šaltalankių arbatos!
Vieno 5×5 cm dydžio šaltalankių arbatos kubelio užtenka 1-2 litrų talpos arbatinukui.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
