Salotos „Vyriška užgaida“. Ingredientai paprasti, bet svečiams retai kada pavyksta juos atspėti

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Šį receptą laikau vienu sėkmingiausių, nors jis paruoštas iš paprastų ir nebrangių produktų, kurių visada galima nusipirkti parduotuvėje.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

vištienos kepenėlės, 400 g;
vištienos skilveliai, 300 g;
svogūnas, 2 vnt;
raugintų agurkų, 2 vnt.
Norėdami marinuoti svogūnus, jums reikia:

vanduo, 150 ml;
stalo actas, 2 šaukštai;
cukraus, 1 šaukštelis;
druskos, 0,5 šaukštelio;
augalinis aliejus, 1 valgomasis šaukštas.
Virimo procesas

Atskirai kepenėles 20 minučių pavirkite pasūdytame vandenyje, o skilvelius 1 valandą – vandenyje su druska, pipirais, lauro lapu ir visais kitais prieskoniais pagal jūsų skonį.

Išvirusius produktus atvėsinkite ir supjaustykite gabalėliais.

Svogūną galima supjaustyti plonais pusžiedžiais arba kubeliais.

Sumaišykite visus marinatui skirtus ingredientus ir retkarčiais pamaišydami marinuokite svogūnus 30 – 40 min.

Svogūną išspauskite ir sumaišykite su mėsos produktais.

Agurką supjaustykite kubeliais ir suberkite į salotas.

Suskubame, pipiruojame ir pagardiname majonezu. Mėgstantiems originalumą galima pagardinti sojų padažu ir grietine. Nepamirškite pridėti šviežių krapų ir petražolių.

Atvėsinkite salotas šaldytuve ir patiekite.

Salotos išeina gana sočios, skanios, dera su įvairiais garnyrais, mėsos užkandžiais, labai skanios patiekiamos su naujomis virtomis bulvėmis ar keptos orkaitėje.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.