Salotos „Švelnumas“ su vištiena ir džiovintomis slyvomis. Šventinis receptas be majonezo

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Salotos su vištiena ir džiovintomis slyvomis – tai švelnios vištienos mėsos, saldžių džiovintų slyvų ir kitų ingredientų derinys, sukuriantis nepakartojamą skonį. Šios salotos gali būti lengvos ir dietinės arba sotesnės, priklausomai nuo papildomų ingredientų ir padažo.

Slyvos suteikia salotoms malonaus saldumo ir aromato, o vištienos mėsa tampa maistinga ir sveika.

Yra daug šių salotų receptų, kuriuos galima pritaikyti pagal savo pageidavimus ir galimybes.

Pakalbėkime apie vieną iš neįprastų salotų su džiovintomis slyvomis ir vištiena.
Ingredientai:

vištienos filė – 300 g;
agurkai – 2 vnt.;
džiovintos slyvos – 150 g;
kiaušiniai – 4 vnt.;
graikiniai riešutai – 100 g;
grietinė 15% – 250 g;
garstyčios – 1 šaukštelis;
druska – ½ šaukštelio.
Švelnumo salotų paruošimas:

Vištienos filė išvirkite, kol suminkštės, supjaustykite mažais kubeliais. Agurką ir džiovintas slyvas taip pat supjaustome mažais kubeliais, o graikinius riešutus susmulkiname ne per smulkiai.

Išvirkite kiaušinius, padalinkite į trynius ir baltymus. Baltymus sutarkuokite stambia tarka, o trynius smulkia. Padažui sumaišykite grietinę su garstyčiomis.

Pirmiausia į salotų žiedą įdėkite vištienos sluoksnį. Vištienos sluoksnį patepkite padažu, sudėkite džiovintas slyvas ir graikinius riešutus.

Riešutų sluoksnį sutepkite padažu ir ant viršaus uždėkite kiaušinių baltymus. Ant kiaušinio baltymo sluoksnio sudėkite agurkus ir aptepkite grietinės mišiniu.

Įdėkite paskutinį trynių sluoksnį. Palikite salotas 1 valandai šaldytuve, kol visiškai išmirks.

Pasirodo, gana paprastos ir skanios Tenderness salotos. Vištienos ir džiovintų slyvų derinys nepaliks abejingų jūsų svečių.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.