Salotos su keptais grybais ir kiaušiniais – skanus, sotus, nebanalaus skonio patiekalas. Jei norite paįvairinti savo kasdienį ar šventinį stalą, būtinai išbandykite šį receptą.
Ingredientai salotoms
- Vištienos kiaušiniai – 4 vnt.
- Šaldyti virti grybai – 120 g
- Morkos – 120 g
- Svogūnai – 120 g
- Konservuoti žalieji žirneliai – 120 g
- Pomidorų padažas – 3 šaukštai. l.
- Grietinė 20% – 3 v.š. l.
- Actas – 1 valgomasis šaukštas. l.
- saulėgrąžų aliejus – 2 šaukštai. l.
- Universalūs prieskoniai – 1 šaukštelis.
- Druska – 2 žiupsneliai
Salotų su keptais grybais ir kiaušiniais ruošimo procesas
Svogūną supjaustau kubeliais ir išsiunčiau į keptuvę, įkaitintą su aliejumi. Po 3 minučių dedu morkas su svogūnais. Aš jau turėjau stambiai sutarkuotą ir užšaldytą, bet galite naudoti šviežią.
Tada ji išsiuntė susmulkintus grybus į daržoves. Jau išvirusius užšaldžiau. Jei turite šviežių ar tik šaldytų, pirmiausia išvirkite.
Po 5 minučių ji užpylė aviečių acto, sumaišė ir po poros minučių išjungė dujas. Galite naudoti bet kokį mėgstamą natūralų actą.
Leiskite grybams ir daržovėms atvėsti. Tada ji įdėjo virtus kiaušinius, supjaustytus kubeliais. Konservuotus žirnelius išdėliojau, prieš tai nuvarvinusi nuo jų skysčio perteklių.
Įpyliau pomidorų padažo iš vasarinių ruošinių. Taip pat galite naudoti šviežią pomidorą. Pagardiname salotas grietine, universaliais prieskoniais ir druska. Kruopščiai išmaišoma, patiekiama porcijomis.

Aš esu Kristina Muraliova – man rašymas yra būdas dalintis tuo, kas įdomu ir svarbu. Kuriu naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat lengvesnį turinį – maisto receptus bei horoskopus. Stengiuosi, kad kiekvienas lankytojas rastų ne tik naudingos informacijos, bet ir įkvėpimo ar pramogos kasdienai. Mano tikslas – paprastai ir aiškiai pateikti turinį, kuris praturtina ir sudomina.
