Salotos „Princas” šventiniam stalui. Sotus ir maistingas: svečiai jį tiesiog dievina

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Princo salotos su mėsa ir graikiniais riešutais – sotus ir kvapnus patiekalas, tapęs tikra klasika ant daugelio šventinių stalų ir šeimos švenčių. Salotos stebina sodriu skoniu, tekstūrų įvairove ir originaliais ingredientų deriniais, todėl jos ne tik patrauklios, bet ir įspūdingos.

Pagrindinis šių salotų komponentas dažniausiai yra mėsa: tai gali būti jautiena arba kiauliena. Virta mėsa suteikia patiekalui maistingo ir sotumo, o graikiniai riešutai suteikia sodrumo ir traškumo.

Mes jums pasakysime, kaip paruošti Prince salotas.
Ingredientai:

virta mėsa – 250 g;
virtas kiaušinis – 3 vnt.;
Sūris – 100 g;
Graikiniai riešutai – 50 g;
Marinuoti agurkai – 3 vnt.;
Česnakai – 1 skiltelė;
Majonezas.
Princo salotų paruošimas:

Išvirusią mėsą padalinkite į smulkias skaidulas, raugintus agurkus supjaustykite mažais kubeliais. Išvirtus kiaušinius ir sūrį sutarkuokite stambia tarka, o graikinius riešutus susmulkinkite peiliu.

Į marinuotus agurkus įtrinkite česnako skiltelę ir išmaišykite. Į kepimo žiedą sudėkite mėsos sluoksnį ir aptepkite majonezu.   

Ant mėsos sluoksnio dėkite agurkus ir česnaką, lengvai suspauskite ir aptepkite majonezo tinkleliu. Ant agurkų sluoksnio dėkite kiaušinius, taip pat sutankinkite ir patepkite majonezu.

Kiaušinių sluoksnį padenkite sūriu ir patepkite majonezu. Sūrio sluoksnį pabarstykite smulkintais riešutais.

Nuimkite kulinarinį žiedą ir patiekite salotas prie stalo. Tai puikus būdas pasigaminti naują, netipišką patiekalą šventiniam stalui.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.