Salotos – privalomas svečias ant kiekvieno šventinio stalo. Tai puikus patiekalas, garsėjantis savo universalumu. Salotos gali tapti ne tik užkandžiu, bet ir pagrindiniu šventės patiekalu. Pavyzdžiui, yra karštųjų salotų su mėsa, jūros gėrybėmis
. Be užkandinių ir pagrindinių salotų, yra desertinių salotų. Jos skiriasi tuo, kad labiau primena desertą. Paprastai tokiose salotose būna daug vaisių.
Dabar kiekvienas kulinaras gali išsirinkti salotų kiekvienai šventei. Be to, nesvarbu, koks šventės biudžetas.
Papasakosime apie šventei skirtas biudžetines salotas „Princas”.
Ingredientai: 1:
- Virtos vištienos krūtinėlės – 150 g;
- marinuoti agurkai – 2 vnt;
- virti kiaušiniai – 5 vnt;
- sūris – 80 g;
- majonezas.
Paruošimas:
Išvirkite pasūdytame vandenyje krūtinėlę, supjaustytą mažais gabalėliais. Tą patį padarykite ir su marinuotais agurkais
. Nuluptus virtus kiaušinius padalykite į trynius ir baltymus. Trynius sutarkuokite smulkia tarka
. Sūrį sutarkuokite stambia tarka, baltymus sutarkuokite atskirai. Išklokite pirmąjį vištienos filė sluoksnį, aptepkite majonezu. Ant kiekvieno salotų sluoksnio padarykite majonezo tinklelį
. Ant vištienos sluoksnio uždėkite agurkų sluoksnį, tada trynių sluoksnį. Ant trynių sluoksnio uždėkite sūrio sluoksnį, uždenkite baltymais.
Baltymai taip pat paskirstomi salotų šonuose.
Šias salotas galite papuošti žalumynais ir granatų grūdeliais.
Gaunasi gražios skanios ir biudžetinės salotos.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
