Labai skanios ir paprastos salotos, kurias galėsite pasigaminti kasdien ir šventiniam stalui. Šviežios vištienos ir marinuotų svogūnų salotos su pomidorais.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
vištienos šlaunelių, 8 vnt. arba filė;
sūris, 200 g;
kiaušiniai, 5 vnt;
svogūnas, 2 vnt;
svogūnų marinatui: vanduo, 500 ml, cukrus, 2 v.š., actas, 4 v.š.;
pomidorai, 3 vnt;
majonezo, druskos, pipirų.
Virimo procesas
Vištienos mėsą išvirkite pasūdytame vandenyje su prieskoniais, kol suminkštės, kad įgautumėte pikantišką skonį ir aromatą. Atvėsinkite ir supjaustykite mažais gabalėliais.
Svogūną supjaustykite kubeliais ir 1 valandą pamarinuokite vandenyje, acte ir cukruje. Retkarčiais pamaišykite. Nusausinkite marinatą ir išspauskite svogūną.
Kiaušinius išvirkite ir sutarkuokite stambia tarka.
Salotas formuojame sluoksniais pagal jūsų skonį, bet galite tai padaryti pagal mano užsakymą. Kiekvieną sluoksnį sutepkite majonezu.
Pirmasis sluoksnis yra mėsa.
Antrasis sluoksnis yra svogūnas.
Trečias sluoksnis – kiaušiniai.
Ketvirtasis sluoksnis – pomidorų kubeliai.
Uždenkite salotas plėvele ir padėkite į šaldytuvą porai valandų atvėsti. Jei salotas gaminote iš iš anksto paruoštų ingredientų, kurie buvo jūsų šaldytuve, tuomet nebūtina jų šaldyti.
Kad salotos nenuvarvėtų, iš pomidorų pašalinkite minkštimą ir supjaustykite kubeliais.