„Mėgstamiausios uošvės“ salotos su grybais ir vištiena – skanus ir sotus patiekalas, išpopuliarėjęs ant šventinių stalų ir daugelio šalių kasdieniniame meniu. Jos populiarumą paaiškina ne tik puikus skonis, bet ir universalumas: šias salotas galima paruošti tiek kasdieniams pietums, tiek jaukioms šeimos vakarienėms ar ypatingiems renginiams.
Pagrindiniai šių salotų ingredientai yra vištiena ir grybai, kurie puikiai dera tarpusavyje, kurdami harmoningus skonių derinius. Vištiena yra baltymų šaltinis, kurį organizmas lengvai virškina, o grybai, priklausomai nuo veislės, gali pridėti įdomių skonio ir tekstūros natų.
Yra daug galimybių paruošti salotas su grybais ir vištiena. Pakalbėkime apie vieną iš salotų paruošimo būdų.
Ingredientai:
pievagrybiai – 300 g;
svogūnai – 150 g;
morkos – 1 vnt .;
augalinis aliejus – šaukštai;
kiaušiniai – 3 vnt .;
marinuoti agurkai – 2 vnt.;
vištienos filė – 1 vnt .;
konservuoti kukurūzai – 100 g;
majonezas – 3 šaukštai.
Salotų paruošimas:
Pievagrybius supjaustykite nedideliais griežinėliais, svogūną ir morkas smulkiai supjaustykite. Keptuvėje apkepkite grybus, kol išgaruos drėgmė, tada supilkite augalinį aliejų ir pabarstykite druska bei pipirais.
Į grybus suberkite svogūnus ir kartu pakepinkite 5 minutes. Toliau į svogūnus ir grybus suberkite morkas, pakepinkite po dangčiu, kol morkos suminkštės.
Kiaušinius supjaustykite mažais kubeliais, panašiai supjaustykite raugintus agurkus. Išvirusią vištienos mėsą sumalkite smulkiais gabalėliais.
Pakepintus grybus, mėsą, raugintus agurkus, kiaušinius, konservuotus kukurūzus dėkite į salotų dubenį ir išmaišykite. Į salotas įpilkite majonezo ir išmaišykite.
Pasirodo, tai paprastos, skanios salotos, pagamintos iš nebrangių ingredientų. Šis patiekalas tikrai patiks Olivier mėgėjams.