Salotos, kurias galite valgyti net naktį: receptas per 5 minutes. Paprasta, greita ir skanu

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Vienas iš senovinių patiekalų yra salotos. Tai nenuostabu, nes jis iškepa labai greitai. Tačiau senų laikų salotos labai skyrėsi nuo šių dienų.

Pirma, produktų skaičius salotose buvo minimalus. Dažniausiai žmonės į salotas dėdavo žalumynų ir svogūnų. Tokie patiekalai buvo ruošiami sportininkams, kad išlaikytų gerą fizinę formą.

Antra, senovinėse salotose nebuvo kitų padažų, išskyrus alyvuogių aliejų ir druską. Majonezas buvo išrastas daug vėliau.

Šiuolaikiškas paprastas salotas paruošime per 5 minutes.

Salotų ingredientai:

agurkas – vnt.;
aisbergo salotos – 300 g;
virti kiaušiniai – 3 vnt .;
Adyghe sūris – 50 g;
jūros kokteilis – 250 g;
druska – šaukštelis;
malti juodieji pipirai – ⅓ šaukštelio;
pienas – 100 ml;
augalinis aliejus – 200 ml;
garstyčios – šaukštelis;
česnakas – gvazdikėlis;
citrinos sultys – 2 šaukštai.
Salotų paruošimas:

Agurkus, virtus kiaušinius ir Adyghe sūrį supjaustykite mažais kubeliais. Smulkiai supjaustykite ledo salotas, dubenyje sumaišykite su sūriu, kiaušiniais ir agurkais.

Iš jūros kokteilio išrenkame didžiausias jūros gėrybes, jas smulkiai supjaustome ir sumaišome su visa mase. Į salotas dėkite jūros gėrybių kokteilį, pabarstykite puse šaukštelio druskos ir pipirų.

Maišytuvo dubenyje sumaišykite pieną su augaliniu aliejumi ir 15 sekundžių plakite panardinamu trintuvu. Į mišinį supilkite garstyčias, druską, spaustą česnaką ir citrinos sultis.

Padažą plakite dar 25 sekundes. Supilkite padažą į salotas ir išmaišykite.

Pasirodo lengvos, greitai pagaminamos salotos su naminiu majonezu. Šis patiekalas gali būti patiekiamas kaip užkandis arba kaip kasdieninis užkandis.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.