Šventinės salotos visada stengėsi būti originalios, ypač tarp kūrybingų namų šeimininkių. Tačiau sudedamųjų dalių derinys ne visada gali būti sėkmingas. Būtent netinkami produktai gali sugadinti tikrąjį salotų skonį.
Ne tik paprasti namų kulinarai, bet ir įtakingi virtuvės šefai dažnai pražiopsodavo šį patiekalą. Po daugybės bandymų pavyko sukurti kažką skanaus ir sveiko. Maždaug ta pati situacija atsitiko ir su „Swan Down“ salotomis.
Swan Down salotų ingredientai:
vištienos filė – vnt.;
vanduo – 250 ml;
vištienos kiaušiniai – 3 vnt .;
obuolių sidro actas – 4 šaukštai. l.;
bulvės – 2 vnt .;
druska – 0,5 šaukštelio;
Pekino kopūstas – 0,5 vnt .;
cukrus – 2 šaukštai. l.;
kietas sūris – 100 g;
svogūnai – vnt.;
majonezas – 5 šaukštai. l.;
druska – 0,5 šaukštelio.
Swan Down salotų paruošimas:
Virkite vištienos krūtinėlę, bulves ir kiaušinius, kol suminkštės. Šiuo metu svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais ir sudėkite į dubenį.
Svogūną pabarstykite cukrumi ir druska, užpilkite obuolių actu ir vandeniu. Palikite daržoves valandai pasimarinuoti.
Išvirus bulves nulupkite ir susmulkinkite ant vidutinio dydžio trintuvės. Į pirmąjį sluoksnį dėkite bulves, pasūdykite ir patepkite majonezu.
Iš skysčio išspauskite raugintus svogūnus, ant bulvių suformuokite antrą sluoksnį ir tokiu pat būdu aptepkite majonezu.
Išvirusią krūtinėlę suplėšome į pluoštus, išdėliojame mėsą trečiu sluoksniu, įdedame majonezo. Kiaušinius nulupkite ir kuo smulkiau supjaustykite, sukurkite paskutinį salotų sluoksnį.
Salotų viršų ir šonus patepkite dviem šaukštais majonezo. Kopūstą susmulkinkite, o sūrį sutarkuokite smulkiomis pjaustyklėmis. Šiuo mišiniu pabarstykite salotų paviršių, bandydami naudoti majonezą.
Kaip papuošimą galite naudoti smulkintus krapus ar kitas žoleles. Pasirodo, gražios, įspūdingos salotos.