Salotos „Baklažanų sala”. Populiariausias ant šventinio stalo

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Šias salotas man seniai rekomendavo draugė, nuo tada jos tapo vienos mėgstamiausių, be kurių neapsieina nei vienas šventinis stalas. Salotos su baklažanais turi savo originalų ir labai įdomų skonį.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

baklažanai ir svogūnai po 2 vnt.;
morkos ir pomidorai po 3 vnt.;
česnakai, 1 dantis;
ryšelis petražolių;
druskos, pipirų, majonezo.
Virimo procesas

Sluoksniais suformuokite salotas žiedu ir kiekvieną sluoksnį aptepkite majonezo tinkleliu.

Baklažanus supjaustykite juostelėmis, pasūdykite ir palikite 20 min.

Tris morkas ant korėjietiškos morkų trintuvės ir troškinkite augaliniame aliejuje, kol suminkštės, padėkite ant popierinių rankšluosčių, kad pašalintumėte aliejaus perteklių. Tą patį darome su svogūnais.

Kepkite baklažanus augaliniame aliejuje ir taip pat pašalinkite aliejų.

Pomidorus supjaustykite gabalėliais ir suberkite į sietelį, kad nuvarvėtų skysčio perteklius.

Baklažano gabalėlius sumaišykite su tarkuotu česnaku ir išdėliokite pirmame sluoksnyje. Majonezo tinklelis.

Antrasis sluoksnis yra svogūnas.

Trečias sluoksnis – morkos

Ketvirtasis sluoksnis – baklažanai.

Penktas sluoksnis – svogūnų tinklelio majonezas.

Pabarstykite kapotomis petražolėmis.

Uždenkite žiedą plėvele ir padėkite į šaldytuvą porai valandų.

Išimame formą ir šį aštrų stebuklą su lengvu česnako skoniu ir aromatu tiekiame prie stalo. Puikiai dera su karbonadais, virta kiauliena ir kebabais.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.