Saldūs pomidorai gruzinišku stiliumi. Neliks nė lašo sūrymo

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Tokie pikantiški, saldūs, aromatingi ir aštrūs pomidorai yra tiesiog geriausias užkandis ir pietų bei vakarienės priedas. Būtinai pabandykite pagaminti bent kelis stiklainius ir kitais metais baigsite kelias dešimtis.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

pomidorai, 2,5 kg;
morkos ir saldžiosios paprikos po 200 g;
česnakai, 60 g;
bazilikas, petražolės arba kalendra, krapai;
aitriosios paprikos, 1 – 2 vnt;
vandens, 1 l;
druskos, 1 valgomasis šaukštas;
cukraus, 4 šaukštai;
actas 9%, 2 šaukštai kiekviename stiklainyje.
Virimo procesas

Sterilizuojame stiklainius ir dangtelius.

Saldžiąją ir aitriąją papriką, česnaką sumalkite trintuvu, paimkite prieskoninių žolelių ir taip pat smulkiai supjaustykite.

Pomidorus dedame į stiklainius – rinkitės mažus ir tankius, ne minkštus, nesulaužytus.

Užpilkite verdančiu vandeniu ir uždenkite dangčiais, palikite 20 minučių.

Vandenį nupilkite į puodą, suberkite pjaustytas daržoves, druską ir cukrų, virkite, kol užvirs, virkite 4 minutes.

Į kiekvieną stiklainį įpilkite 2 šaukštus. acto ir užpilti marinatu, užsukti dangtelius, apversti ir suvynioti, kol atvės.

Konservus laikome rūsyje arba sandėliuke, balkone. Galiojimo laikas ilgas.

Pikantiškas užkandis, kuris visada padės jums atvykus netikėtiems svečiams arba tiesiog tingite ką nors gaminti.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.