Obuolių putėsiai – subtilus ir erdvus desertas, patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams. Jis turi malonią tekstūrą ir sodrų obuolių skonį.
Obuolių putėsiai gali būti patiekiami kaip desertas vienas arba naudojami kaip pyragų ir kepinių įdaras. Jis taip pat gali būti puikus priedas prie rytinės košės ar varškės.
Dėl savo lengvumo obuolių putėsiai nepaliks sunkumo jausmo skrandyje.
Mes jums pasakysime, kaip iš kelių ingredientų pasigaminti obuolių putėsių.
Ingredientai:
obuolių padažas – 360 g;
tirpi želatina – 14 g.
Obuolių putėsių paruošimas:
Norėdami patys pasigaminti tyrės, nulupkite 4 obuolius ir sudėkite juos į plastikinį maišelį.
Maišelį su obuoliais persmeikite iešmu ir pakaitinkite mikrobangų krosnelėje 900 W galioje 5 minutes.

Karštus obuolius trintuvu sutrinkite iki tyrės ir palikite atvėsti.
Sumaišykite obuolių padažą su želatina ir palikite išbrinkti 5-7 minutes.
Tada mikrobangų krosnelėje trumpomis 30 sekundžių serijomis, kol mišinys taps skystas.
Plakite obuolių mišinį 10-15 minučių mikseriu didesniu nei vidutiniu greičiu.

Į 10×25 cm formą įdėkite maistinę plėvelę ir ant dugno uždėkite gautą kreminį mišinį.

Grietinėlės mišinį valandai palikite šaldytuve.


Taip gaunamas erdvus, skanus desertas, kuris puikiai tiks stebintiems savo figūrą.
