Dėl originalaus marinato vištienos filė tiesiog gaunama nuostabiu skoniu ir aromatu. Marinatas gali būti naudojamas bet kokiai mėsai.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– vištienos filė, 500 g;
– kiaušiniai, 2 vnt;
– krakmolas ir garstyčios po 1 valgomąjį šaukštą;
– ciberžolė, vištienos prieskoniai, po 1/2 šaukštelio;
– augalinis aliejus, 2 šaukštai;
– aitriųjų pipirų, juodųjų pipirų, prieskonių, sezamo sėklų, druskos.
Virimo procesas
Kiaušinius sumaišykite su ciberžolėmis, žolelėmis, prieskoniais, įvairiomis paprikomis, išmaišykite iki vientisos masės.
Įpilkite bet kokių garstyčių, krakmolo, sumaišykite.
Įpilkite augalinio aliejaus, druskos pagal skonį ir išmaišykite padažą.
Supjaustykite filė porcijomis ir gerai išmuškite iš abiejų pusių.
Visus mėsos gabalėlius panardinkite į marinatą ir palikite 2 valandoms.
Patarimas : kad mėsa būtų minkštesnė, sultingesnė ir aromatingesnė, mėsą geriau palikti marinate per naktį.
Įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite mėsą ir kepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Pabarstykite sezamo sėklomis ir kapotomis žolelėmis.
