Ingredientai:
Pomidorai – 3 vnt.
Krabų lazdelės – 350 g
Konservuoti kukurūzai – 250 g
Kietasis sūris – 300 g
Majonezas – 3 šaukštai
Grietinė – 2 šaukštai
Kviečių krekeriai – 90 g
Česnakai – 2-3 gvazdikėliai
Petražolės – 20 g
Druska – pagal skonį
Malti juodieji pipirai – pagal skonį
Paruošimas:
Pomidorus supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.
Smulkiai supjaustykite petražoles.
Permeskite česnaką per spaudą.
Viską sumaišykite ir palikite 10 minučių.
Krabų lazdeles supjaustykite mažais kubeliais.
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
Padėkite formavimo žiedą ant plokščios lėkštės ir išdėliokite salotas sluoksniais.
Pomidorų ir žolelių mišinį suberkite į sietelį, kad nuvarvėtų visas skystis. Tada išdėliokite kaip apatinį sluoksnį ir įberkite šiek tiek druskos.
Atskirai sumaišykite grietinę ir majonezą, gautu padažu tolygiai ištepkite pomidorus.
Tada išdėliokite konservuotus kukurūzus ir krabų lazdeles, patepkite majonezu.
Išklokite kitą tarkuoto sūrio sluoksnį, ant viršaus užtepkite majonezo ir tolygiai paskirstykite šaukštu .
Padėkite salotas į šaldytuvą, kad išmirktų.
Patiekite salotas, papuoštas sūdytais skrebučiais ir šviežiomis žolelėmis.
Gero apetito!